Foci

Hajnalék gáláztak, a bajnoki esélyesek nem hibáztak

A Stuttgart 5-0-ra diadalmaskodott a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Szalai csapata ikszelt, a Dortmund és a Bayern nyert.

Hajnal Tamás kezdőként kapott szerepet a Stuttgart együttesében, a kiesőhelyek elől menekülő Hertha látogatott a svábok otthonába. A vendégek sok szép emléket nem szerezhettek a meccsről, a 24. perctől ugyanis beindult a stuttgarti henger.

Ibisevic és Harnik találata után kétgólos hátrányban megfogyatkoztak a vendégek, miután Ottl kapott piros lapot a Hajnallal szemben elkövetett szabálytalansága után. És ekkor még csak a 30. percben járt a meccs…

A Hertha emberhátrányban még két gólt beszedett az első félidőben, 4-0-ra vezettek Hajnalék a szünetben. Az 5-0-s végeredményt Kobiashvili állította be az 58. percben, Hajnal végigjátszotta az összecsapást.

A Stuttgart kitömte ellenfelét:

A Mainz hazai pályán fogadta a Hannover gárdáját, Szalai Ádám az első perctől a lefújásig a pályán volt. Zidan találatával már a 7. percben vezetett a házigazda, azonban a 89. minutumban sikerült egyenlítenie a vendégeknek, 1-1 lett a vége.

Szalai gólt nem szerzett, a 39. percben sárga lapot kapott.

A bajnoki címre esélyes csapatok közül a Borussia Dortmund és a Bayern München sem hibázott hazai pályán. A listavezető Dortmund az első félidő végén tudta megszerezni a vezetést a Leverkusen ellen, Kagawa kapott indítást, és szépen kihasználta a lehetőséget. Különösebben nem volt látványos az összecsapás, a hazaiaknak voltak komolyabb helyzeteik a folytatásban, de ezek kimaradtak.

A Dortmund 1-0-ra nyert, megőrizve így vezető helyét a Bundesligában. A Leverkusen kedden a Barcelonával találkozik a Bajnokok Ligájában.

A Kaiserslautern a 6. percig bírta kapott gól nélkül a Bayern München vendégeként, Gomez volt eredményes. Később Müller is betalált, a bajorok pedig megtartották 2-0-s előnyüket egészen a lefújásig, és továbbra is két pont a lemaradásuk a Dortmund mögött.

A Werder Bremen otthon játszott 1-1-es döntetlent a Hoffenheim ellen.

Eredmények – Bundesliga, 21. forduló
Bayern München-Kaiserslautern 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Gomez (6.), Müller (30.)

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kagawa (45.)

FSV Mainz 05-Hannover 96 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Zidan (7.), illetve Sobiech (89.)

VfB Stuttgart-Hertha BSC 5-0 (4-0)
Gólszerzők: Ibisevic (24.), Harnik (28., 41.), Okazaki (32.), Kobiasvili (58., öngól)
Kiállítva: Ottl (30., Hertha BSC)

Werder Bremen-Hoffenheim 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Arnautovic (90.), illetve Vestergaard (4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik