Foci

Az Osasuna megverte a Barcelonát

Pamplonában lépett pályára a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban, és nagy meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedett.

Emberemlékezet óta nem lépett úgy pályára a Barcelona, legyen szó bajnoki, kupa- vagy nemzetközi meccsről, hogy nem volt ott a tizenegy ember között sem Xavi, sem Iniesta, sem Fabregas.

A Real Madriddal szemben hétpontos hátrányban álló katalánok Osasuna elleni kezdője akár egy jelzés is lehet: a csapat talán feladja a bajnokságot és a BL-re koncentrál? Mindenesetre jövő héten már jelenése van a Barcának a nemzetközi porondon a Leverkusen elleni találkozó apropóján.

Hogy mi jár Guardiola fejében, azt még csak megjósolni sem képes ezen sorok írója, nyugtázni viszont tudjuk, hogy már az 5. percben hátrányba került a katalán gárda: Lekic kapott fantasztikus pöccintést, és nem teketóriázott, bevágta Valdes kapujába a labdát (1-0).

A gól után is ólomlábakon mozgott a “tartalékos” Barcelona, és a 22. percben végignézte, ahogy egy gyönyörű jobboldali beadás után Lekic megszerzi második gólját (2-0). Messi és Sanchez nem kapott jó labdákat (nem volt kitől), igaz, az argentin zseninek így is volt egy nagy helyzete.

A második félidőben viszonylag hamar szépített a Barcelona, Sanchez kapásból a léc alá vágott egy jobb oldali beadást (2-1). Nem sokáig örülhettek a katalánok hívei, hogy esetleg sikerül megfordítani az eredményt, ugyanis Raul Garcia újra az Osasuna híveit ugrasztotta fel a székeikből (3-1).

A félidő derekán bejött Fabregas és Tello, utóbbi egy szép csel után a kapuba lőtt (3-2), majd jött az egykapuzás. A Barca hatalmas erőket mozgósított, a 90. percben már a 10. szögletét rúghatta. A 94. percben Messi emelte be a labdát a kapu elé, Fabregas hatalmas helyzetben fejelt, de a pamplonai kapus leszedte a lasztit. Kikapott a Barcelona.

A találkozó összefoglalója:

A Real Madrid vasárnap a Levantét fogadja, és 10 pontra növelheti előnyét a Barcelonával szemben.

Eredmény – spanyol bajnokság
Osasuna – Barcelona 3-2 (2-0)
gólszerzők: Lekic (5., 22.), Garcia (56.), illetve Sanchez (52.), Tello (73.)
Racing Santander – Atletico Madrid 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik