Foci

A Tottenham kitömte a Newcastle-t

Emmanuel Adebayor négy gólpassza és egy gólja segítségével a Spurs magabiztosan verte a Szarkákat a Premier League-ben.

Két főszereplője volt az angol bajnokság szombati zárómérkőzésének. A Tottenham és a Newcastle azok után találkozott egymással, hogy a nap folyamán a Manchester United 2-1-re legyőzte a Liverpoolt, a Chelsea pedig 2-0-ra kikapott az Evertontól.

Az egyik főszereplő Harry Redknapp, a Spurs menedzsere, aki az első számú jelölt az angol válogatott kispadjára a közvélemény szemében, nem kérdés, hogy a kamera folyton a menedzsert kereste. A menedzsert, aki látványosan örült a Spurs minden egyes góljának. Vajon ezzel üzenni akart?

Merthogy volt gól jócskán, összesen öt, ebből négy már az első félidőben esett. Alig kezdődött el a találkozó, amikor már 2-0-ra vezetett a Tottenham. Előbb Adebayor beadását lőtte nagy erővel a kapuba a bal szélen megérkező Assou-Ekotto, majd a francia új igazolás, Saha köszönt be a Szarkák kapusának, Krullnak.

Saha duplázott a 20. percben, mindhárom esetben a togói Emmanuel Adebayor adta a gólpasszt. Tulajdonképpen Kranjcar góljánál is a lábáról került a horvát elé a labda, így négy gólpasszal zárta az első 45 percet a támadó.

Ő tehát a másik főszereplő, merthogy a fordulás után maga is betalált.

A találkozó összefoglalója:

A Spurs a győzelmével stabilizálta harmadik helyét a tabellán. Előnye tíz pont a negyedik Arsenal előtt.

Eredmény – Premier League, 25. forduló
Tottenham Hotspur – Newcastle 5-0 (4-0)
gólszerzők: Assou-Ekoto (4.), Saha (6., 20.), Kranjcar (34.), Adebayor (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik