Foci

A Milan fordított Udinében

A címvédő a hajrában szerezte meg a győzelmet az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

Az utóbbi időszekban nem volt jó formában a Milan együttese, a Serie A címvédőjénél sok a sérült, ráadásul Zlatan Ibrahimovicot a Napoli elleni pofozkodása miatt három meccsre eltiltották.

A svéd támadó Udinében sem játszhatott, nem várt könnyű feladat szombaton a piros-feketékre. Az Udinese ráadásul hazai pályán még veretlen volt a szezonban, csak a Juventus tudott pontot rabolni a friuliaktól.

Sokáig úgy tűnt, a hazai veretlenség most sem törik meg, az elmúlt két idény gólkirálya, Antonio Di Natale a 19. percben megszerezte a vezetést a házigazdának, egy kissé megpattanó lövés hullott a jobb alsó sarokba.

A Milan nem volt túlságosan meggyőző, de a 77. percben így is összejött az egyenlítés, a csereként beálló új szerzemény, Maxi Lopez volt eredményes. Innentől a győzelem reménye is felsejlett a milánóiak előtt, és sikerült is megszerezniük a győztes gólt, Maxi Lopez beadása után El Shaarawi talált a hálóba.

A mérkőzés összefoglalója:

A címvédő 2-1-re nyert, az Udinese első vereségét szenvedte el saját közönsége előtt, és maradt a negyedik helyen. A Milan ellenben a tabella élére ugrott, két ponttal vezetnek a Juventus előtt, de a torinóiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Eredmény – Serie A, 23. forduló
Udinese-AC Milan 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Di Natale (19.), illetve Maxi Lopez (77.), El Shaarawy (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik