Foci

Skandalum Dallasban

Félbeszakadt a Ferencváros és a Vasas dallasi túrája. A magyar idő szerint csütörtök éjjelre tervezett a texasi torna mérkőzései elmaradtak.

Csütörtökön még ugyan megtartotta első edzését a Fradi és a Vasas Dallasban. A Ferencvárosi játékosok például  a körülményekhez képest jó hangulatban készültek az esti Pumas (mexikói) elleni mérkőzésre. Az edzés végén pedig néhányan a baseball rejtelmeivel is megismerkedtek a közeli pályán. Sajnos senkinek nem sikerült még a hazafutás.

A dallasi sajtótájékoztatón még minden rendben volt (fotó: fradi.hu)

Aztán úgy látszik mégis sikerült. Mindenkinek. A Ferencváros közösségi oldalán megjelent közlemény szerint törölték a dallasi négyes nemzetközi labdarúgó-torna csütörtöki mérkőzéseit. Ennek kapcsán a négy résztvevő klub – az argentin River Plate, a mexikói UNAM Pumas, a Ferencváros, valamint a Vasas-Híd FC – közös közleményt adott ki, melyben mélységes felháborodását fejezi ki az esemény szervezését illetően.

“A csapatok önhibáján kívül elmaradt torna csorbítja a klubok jó hírnevét,szakmailag nehéz helyzetbe hozza az érintett együtteseket. A négy klub megteszi a szükséges lépéseket a FIFA Fegyelmi Bizottsága felé.” Ez áll a szűkszavú közleményben.

A közlemény aláírói: Pedro Osvaldo Boldrini, a River Plate csapatvezetője, Enrique Durand Mendoza, az UNAM Pumas csapatvezetője, Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, illetve Kovács Ágnes, a Vasas FC Kft. ügyvezetője.

 

A Vasas honlapján megjelent információ szerint azért nem folytatódott a torna, mert a Detroitban a vártnál csekélyebb volt az érdeklődés. A Fradi és a Vasas bronzmeccsét 1500-an látták a helyszínen. (Ennek ellenére a csapatok elutaztak Dallasba). Ugyanakkor a Fradi mára tervezett ellenfelének, a mexikói UNAM Pumas honlapján megjelentetett közlemény szerint a fő ok ennél is gázabb: áálításuk szerint le sem volt lefoglalva a meccs helyszíne, a Cotton Bowl stadion!

Sőt, az nb1.hu azt is kiderítette, hogy ez a Pumas – nem az a Pumas. Az „igazi” Pumas az UNAM, vagyis a Club Universidad Nacional, a 2001-es Clausula bajnoka, Mexikó egyik leghíresebb futballklubja. Ezzel szemben, amelyik csapattal a Fradi találkozott volna, az a másodosztályban szereplő Pumas Morelos, amely az UNAM fiókcsapata, egy U23-as gárda. Megjegyzendő, hogy a River Plate is fiataljait szerepeltette a detroiti tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik