Foci

Sousa nem békült a lefejelt újságíróval

A Videoton FC portugál vezetőedzője nem jelent meg azon a személyes meghallgatáson, amelynek az állítólagos fejelése miatti békéltetés lett volna a célja.

Felcsúton a FourFourTwo Magazin és a Videoton-Puskás Akadémia edzőinek vegyes csapata a Nemzeti Sport együttesével barátságos labdarúgó-mérkőzésen csapott össze tavaly szeptember 14-én, a mérkőzés második félidejében pedig Borbola Bence újságíró bal szeme felett nyílt sérülést szenvedett. Az eset után fejét három öltéssel varrták össze a kórházban.

A sértett rendőrségi feljelentést tett Paulo Sousa ellen, mert állítása szerint a tréner lefejelte, s így okozott neki sérülést. A feljelentést követően a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást súlyos testi sértés miatt. A kihallgatások alapján megállapították, hogy nem történt közvádas bűncselekmény, így az ügyészség nem emelt vádat. Az ügy a területileg illetékes bicskei bíróságra került magánvádas eljárás keretében könnyű testi sértésként.

A Bicskei Városi Bíróságon tartott csütörtöki meghallgatáson csak Borbola Bence, a Nemzeti Sport újságírója jelent meg. A távirati iroda érdeklődésére Laczkóné Tóth Beatrix, a Fejér Megyei Bíróság sajtótitkára elmondta, a személyes meghallgatás célja a békéltetés lett volna, amely magánvádas esetekben mindig kötelező. Az érdemi meghallgatás elmaradt, mert “a feljelentett egyéb elfoglaltságára hivatkozva kimentette magát a megjelenés alól”.

A sajtótitkár hozzátette, amennyiben a bíróság lehetőséget lát a békítésre, elképzelhető újabb meghallgatás. Viszont, ha a feljelentő ragaszkodik az eljárás folytatásához, akkor bírósági tárgyalásra kerül sor, ahol a feljelentőből magánvádló, a feljelentettből vádlott lesz. A tárgyaláson a magánvádlónak kell tanúkkal bizonyítani a feljelentett tettét. A következő tárgyalás időpontjáról Laczkóné Tóth Beatrix nem tudott tájékoztatást adni. Az MTI meg nem erősített információja szerint nem lesz újabb békéltetés, és a tárgyalásra április elején kerülhet sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik