Foci

Összefogás Debrecenben a labdarúgó-utánpótlásért

Közös sajtótájékoztatón vázolta a labdarúgó-utánpótlásneveléssel kapcsolatos terveit három szervezet, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola, a DVSC és a DEAC.

A szorosabb együttműködés célja, hogy a három egyesület között az eddigieknél könnyebb és több „átjárási lehetőséget” biztosítson a gyerekek számára. Közös célkitűzés, hogy megfelelő játéklehetőséget biztosítsanak a fiatal focistáknak, hogy a másik csapatban kapjon játéklehetőséget az is, aki esetleg a saját együttesében kevesebb alkalommal jutna szóhoz. A szakemberek szerint az ifjak fejlődésének érdekében a legjobbaknak a legjobbakkal kell játszaniuk.

A debreceni sajtótájékoztatón bemutatták továbbá Kozma Mihályt, aki február 1-jétől a DSC-SI labdarúgó szakosztályának szakosztályvezetője. “Mindenki látja, hogy a világ mára megváltozott. Egyre kisebb területen egyre dinamikusabb játék folyik. Ehhez kell igazítanunk az edzésgyakorlatokat, módszereket. Szeretnék azokra az emberekre támaszkodni, labdás és labda nélküli koordinációs feladatokat, kiegészítő sportágként úszást bevezetni. Minőségi munka felé szeretnék elmozdulni edzőkollégáimmal. Kifejezetten nevelő egyesület vagyunk, a 6-14 év közötti korosztályra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, itt el is dől, hogy milyen szintű futballista lesz valaki. 18-19 éves korig szeretnénk kitoldani a korosztályokat” – fogalmazott a szakember.

“A helyi kötődésű fiatalok szerepeltetése legfőképp eddig is Debrecenre volt jellemző. Most például 15 helyi kötődésű játékos edzőtáborozik a DVSC-TEVA-val Törökországban” – mondta Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia igazgatója.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elárulta, a DSC-SI a TAO-s pénzek révén megfelelő anyagiakat tud biztosítani. A labdarúgó-szakosztály eddig éves szinten 12-13 millió forintból gazdálkodhatott, 2012-ben ez a társasági adóból származó bevételek miatt 65-70 millió forint lesz.

Elhangzott az, is, hogy a város idei költségvetéséből 300 millió forintot biztosít a Debreceni Labdarúgó Akadémia pallagi létesítményének megépítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik