Foci

Nem született újabb gól a furcsa olasz bajnokin

Az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Catania-AS Roma mérkőzés januárban 1-1-nél félbeszakadt, a hátralévő perceket szerdán játszották le.

Január közepén a 65. percben szakadt félbe a Catania-AS Roma mérkőzés, miután a heves esőzés miatt a pálya játékra alkalmatlanná vált. Az állás ekkor 1-1 volt, Legrottaglie fejesből szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, De Rossi azonban egyenlített.

Az olasz szövetség döntése alapján a meccsből a hátralévő 25 percet kellett pótolni, így szerdán este minden ott folytatódott, ahol a félbeszakadt találkozón abbamaradt. Mindez azt jelentette, hogy egy Catania-bedobással kezdődött a mostani, “25 perces mérkőzés”, ráadásul ugyanazoknak a játékosoknak kellett kifutnia, akik a félbemaradt meccsen is a pályán voltak. Totti és De Rossi nem segíthetett a Farkasokon, ugyanis őket Luis Enrique januárban lecserélte.

Az első 65 perc történései, még januárból:

A Roma vasárnap 4-0-ra lelépte az Inter együttesét, így magabiztosan készülődhettek az újabb cataniai fellépésükre, azonban nem sikerült megszerezniük a győzelmet. A félórás játék alatt meglehetősen nagy volt az iram, és helyzetek is akadtak mindkét oldalon, újabb gól azonban nem született.

A Catania csapatában Llama, a Roma együttesében Borini előtt adódott a legnagyobb lehetőség, azonban mindkét esetben hárított a kapus. Tagliavento játékvezető öt percet hosszabbított, az eredmény maradt 1-1. A Roma győzelme esetén megelőzte volna az Intert, így azonban a hatodik helyen maradtak a fővárosiak.

Eredmény – Serie A, 18. forduló
Catania-AS Roma 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Legrottaglie (25.) illetve De Rossi (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik