Foci

A Barca függőbb, mint a Real

A Barcelona képtelen nélkülözni Messit, míg a Real nem állna le Ronaldo nélkül. Legalábbis a számok ezt mutatják.

Erre a következtetésre a legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca az után jutott, hogy összevetette, melyik sztárcsapat függ jobban vezéralakjának eredményességétől. A szerdán, az újság online-kiadásában közölt felmérés szerint az argentin Messi találatai nélkül (eddig 23) a Barca nem hét, hanem már 12 pontnyira lenne lemaradva a fővárosiaktól, viszont a blancók a jelenlegi 55-nél csupán két ponttal lennének szegényebbek, ha figyelmen kívül hagynák Ronaldo találatait (24).

Az összevetés szerint a portugál csatár csak egyetlen meccsen volt úgy eredményes, hogy azzal egy helyett mindhárom pontot beseperte együttese: nevezetesen a novemberi, valenciai fellépéskor (2-3), amikor is a harmadik vendéggólt szerezte ő. Ugyanakkor a Barcelonának eddig négy olyan mérkőzése is volt a bajnokságban, amelyen a győzelmet vagy döntetlent jelentő találatot Messi jegyezte. Vagyis ha az argentin nincs a pályán, a Barca csak döntetlent játszik a Real Sociedaddal, a Málagával és a Betisszel, s kikapott volna az Athletic Bilbao vendégeként.

A lap csak egyetlen “függelmi” szempontból vizsgálta a két sztár fontosságát, ugyanakkor nem tért ki például arra, hogy a gólkirályjelöltek hány meccs végkimenetelét befolyásolták gólpasszaikkal, melyekből pedig szintén akadt jó néhány az eddigi bajnokikon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik