Foci

Fergi The Best

A skót Sir AlexFerguson vezeti a 21. század legjobb futballedzőinek ranglistáját, amelyet a labdarúgás statisztikájával foglalkozó IFFSH tett közzé.

Az IFFSH, a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet minden évben különböző rangsorokat állít fel. A nemzetközi szervezet mostani listája a 2001 és 2011 közötti időszakban az IFFHS által szervezett szavazáson kapott voksok összegzése alapján készült el.

Ez alapján Sir Alex Ferguson, a Manchester United mestere egyetlen ponttal előzi meg a szintén angol Arsenal francia szakvezetőjét, Arsene Wengert. A lajstromban pillanatnyilag harmadik a Real Madridot irányító portugál José Mourinho.

Az első tízben helyet kapott szakemberek közül nyolcan klubcsapatnál ténykednek, s csak ketten “fértek fel” a listára a válogatottaknál dolgozók közül: nevezetesen a negyedik helyet elfoglaló olasz Fabio Capello, aki Anglia, s a hetedik pozícióban levő spanyol Vicente del Bosque, aki hazája, Spanyolország nemzeti csapatának szövetségi kapitánya.
Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligájában címvédő, klubvilágbajnok, s momentán a világ legjobb klubcsapatának számító FC Barcelona mestere, Pep Guardiola csak a 22. a 190 nevet tartalmazó ranglistán.jose

A 21. század jelenlegi legjobb futballedzőinek élcsoportja az IFFHS-nél:
1. Sir Alexander Ferguson (skót)        166 pont
2. Arsene Wenger (francia)         165
3. José Mourinho (portugál)          154
4. Fabio Capello (olasz)             135
5. Guus Hiddink (holland)             112
6. Carlo Ancelotti (olasz)             108
7. Vicente del Bosque (spanyol)          104
8. Marcelo Bielsa (argentin)  és
Luiz Felipe Scolari (brazil)              101-101
10. Rafael Benítez (spanyol)          97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik