Foci

Gólzáporos iksz a Chelsea-United meccsen

Sokáig emlékezetes mérkőzést játszott a Chelsea a Manchester United ellen a Premier League vasárnapi játéknapján. 3-3 a vége.

A Manchester City magabiztosan hozta a Fulham elleni mérkőzését szombaton (3-0), így a városi riválisnak fel volt adva a lecke: a Chelsea otthonában kellett bizonyítania ahhoz, hogy ne kerüljön hárompontos hátrányba a folytatásra.

A United a De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Young – Rooney, Welbeck összeállításban kezdte a találkozót, míg a Chelsea a Cech – Bosingwa, Luiz, Cahill, Ivanovic – Meireles, Essien – Malouda, Mata, Sturridge – Torres kezdővel futott ki a 40 ezer ember elé a Stamford Bridge-en.

Az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de igazán nagy helyzet nem akadt. A 36. percben aztán Sturridge lőtt kapura (pontosabban adott középre) a szélről, a labda Evansről került a United kapujába, miután az De Geáról kipattant (1-0). A 11. percben egyébként Wellbeck nagy helyzetben esett el Cahill szorításában a 16-os vonalánál, büntető nem járt volna, egy minimum sárga azonban igen.

A második félidőben már főszereplővé lépett elő az utóbbi években már több nagy hibát ejtő Howard Webb. Ahogyan tavaly, úgy idén is két 11-est adott meg a Manchester Unitednek a Chelsea ellen. De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a Chelsea már 3-0-ra is vezetett. A szünet után szinte azonnal növelte előnyét a londoni csapat: Fernando Torres szenzációs ívelését Mata azonnal a kapuba bombázta (2-0), majd nem sokkal később David Luiz fejelt a kapuba úgy, hogy fejese még talán megpattant valakin (3-0).

Az 58. percben Sturridge felbuktatta Evrát, jogosan járt a büntető, amit Rooney értékesített. Tizenegy perccel később azonban elhamarkodottan ítélt WebbWellbeck elesett Ivanovic lábában, az újabb tizit is Wayne Rooney lőtte be (3-2).

És még nem volt vége: A csereként beálló Javier Hernandez Giggs jobbról visszívelt labdáját fejelte a kapuba (3-3). A végén még megvolt a lehetősége mindét csapatnak a hetedik gól megszerzésére, de ez nem jött össze, mert Hernandez és Cahill is mellélőtt.

A találkozó összefoglalója:

Egy remek mérkőzésen igazságosnak tűnő eredmény született, aminek a Manchester City örülhet a legjobban.

Eredmények – Premier League
Chelsea – Manchester United 3-3 (1-0)
gólszerzők: Evans (öngól, 36.), Mata (46.), David Luiz (51.), illetve Rooney (58., 69., mindkettőt 11-esből), Hernandez (85.)
Newcastle United – Aston Villa 2-1 (1-1)
gólszerzők: Ba (30.), Cissé (71.), illetve Keane (45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik