Foci

A Fradi és a Vasas is kikapott Amerikában

A detroiti négycsapatos labdarúgótornán az argentin River Plate és a mexikói Pumas fiatal csapata is megverte magyar riválisát.

Egyik magyar csapat sem bírt a várva várt detroiti torna “elődöntőjében” az ellenfelével, pedig a River Plate és a Pumas is a tartalékcsapatát küldte pályára a mieink ellen.

A szervezők sok nézőt vártak a gyönyörű detroiti stadionba, de a Vasas meccsére 4 ezernél, a Ferencvároséra 6 ezernél nem voltak többen kíváncsiak. Ahogyan a Vasas facebook-oldala beszámol, sok magyar is kilátogatott a mérkőzésre, legalábbis magyar zászlókat is lehetett felfedezni a lelátón.

A Vasas simán kikapott ellenfelétől, mert bár az elején Hercegfalvinak akadt egy nagy ziccere, a mexikóiak közül először Gonzalez, majd a második félidőben Bárányos kapufája után a 63. percben Garay, a 68. percben pedig Hernandez is betalált (0-3).


“Ma ismét bebizonyosodott a magyar futballvalóság. A 20 év körüli mexikói fiúk bemutatták azt, amit a magyar játékosoktól is elvárnék. Az ellenfél futballistáit tudták, hogy ez egy lehetőség arra, hogy megmutassák magukat, hihetetlen alázattal és fegyelmezetten végezték a dolgukat. Ezt a mieink abszolút nem tették meg. Mindennel foglalkoztak, csak éppen azzal nem, hogy mérkőzés volt” –
értékelt keményen Urbán Flórián a mérkőzést követően.

Ami a Ferencvárost illeti: a csapat szintén a legnagyobb közösségi portálon számolt be a történésekről. Nos, már az első percben eladta a labdát Otten, amelyre Vila Ruis lecsapott, Jova tehetetlen volt (0-1).

Egy Hakola-helyzet után a 23. percben növelte előnyét a River-tarcsi, és bár a 70. percben Oláh szépített 11-esből, az egyenlítés már nem sikerült (pedig Klein az utolsó pillanatban nagy helyzetben fejelhetett kapura).

A két vereség azt jelenti, hogy a két magyar csapat eldönti egymás közt a minitorna bronzérmét.

Eredmények – felkészülési torna
River Plate II – Ferencváros 2-1 (2-0)
gólszerzők: Vila Ruis (1., 23.), illetve Oláh (70., 11-esből)
Unam-Pumas (mexikói) – Vasas-Híd 3-0
gólszerzők: Gonzalez (35.), Garay, Hernandez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik