Foci

Madridi rangadót húzott be a Real

A Real Madrid a városi rivális Getafe vendégeként nyert 1-0-ra a spanyol bajnokság 21. fordulójában.

Csípős időben rendezték a szombat esti madridi rangadót, a hőmérő higanyszála mínusz kettőt mutatott, foghíjas is volt az Alfonso Pérez Coliseum lelátója. A hazai Getafe előtt adódott az első nagyobb lehetőség, ám a labda végül a keresztléc felett hagyta el a játékteret.

A túloldalon a Madrid először Cristiano Ronaldo révén veszélyeztethetett volna, azonban a portugál eltűnt Cata Diaz szorításában, a visszajátszások tanúsága szerint joggal reklamált büntetőt. Így sem kellett sokat várni az első madridi gólra, Özil szöglete után Sergio Ramos fejelt a hosszú felsőbe a 18. percben. A szünetig még Ronaldo csapódó szabadrúgása jelentett veszélyt, az eredmény azonban nem változott az első negyvenöt minutumban.

A második felvonásban nem történt sok minden, ám a Real így is növelhette volna előnyét, azonban Benzema elteketóriázta a kínálkozó lehetőséget – vagy Moya kapus védett nagyot, nézőpont kérdése. Azért a Getafe is bírózhat majd egy sort a napokban, ugyanis Pepe tizenhatoson belüli kezezésén tette túl magát könnyedén a játékvezető.

A folytatásban a Real José Mourinho chelsea-s éveit idézte, egygólos előnyben tartotta a labdát a listavezető, de meg nem szakadt az újabb gól megszerzéséért. Nem is változott már az állás (Ronaldo gólját les miatt joggal érvénytelenítették), a Madrid megérdemelten nyerte meg 1-0-ra a városi rangadót.

Így dőlt el a városi rangadó:

A játéknap korábbi szakaszában az Athletic Bilbao hazai pályán gólgazdag, 3-3-as döntetlent játszott az Espanyollal, míg a Levante és a Racing Santander összecsapásán is osztoztak a pontokon a felek, ott 1-1 lett a vége. A Mallorca otthon 1-0-ra verte a Betist. Érdekesség, hogy hárman is pirosat kaptak, ebben is a szigetlakók bizonyultak „jobbnak”.

Eredmények – La Liga, 21. forduló
Getafe – Real Madrid 0-1 (0-1)
Gólszerző: Ramos (18.)
Athletic Bilbao-Espanyol 3-3 (1-1)
Gólszerzők: De Marcos (26.), Llorente (58.), Martinez (65.), illetve Romaric (33.), Weiss (48.), Albin (91.)
Levante-Racing Santander 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Koné (23.), illetve Arana (61.)
Real Mallorca-Real Betis 1-0 (1-0)
Gólszerző: Castro (24.)
Piros lap: Ramis (86.), Casadesus (93.), illetve Mario (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik