Foci

Bogdánék és Buzsákyék is kikaptak

A Bolton idegenben, a Queens Park Rangers odahaza kapott ki a Premier League szombati játéknapján. Menetel a Sunderland.

A szombati játéknap első mérkőzésén az Arsenal 7-1-re legyőzte a Blackburn együttesét, mi azonban két másik mérkőzés miatt is izgulhattunk a délutáni meccseken.

Bogdán Ádám 10. Premier League-mérkőzését játszotta a Bolton Wanderers színeiben, kezdett és végig védett a Norwich otthonában. A találkozót a Liverpoolt legyőző, majd az Arsenal ellen 0-0-t játszó Wanderers elveszítette, ezzel visszacsúszott a kiesőhelyekre. A Norwich továbbra is a legjobb újonc a ligában.

A magyar kapus ezzel együtt úgy tűnik, kiszorította a finn Jaaskelainent a kapuból, hiszen vetélytársa már két hete egészséges. Bogdán után egyébként minden 10. PL-meccset követően 200 ezer fontot kap a Vasas együttese, így a csekket kezdheti kitölteni az angol csapat.

Buzsáky Ákos sérült, ezért ezúttal sem volt a keretben a QPR-ban, amely még vezetett legfrissebb igazolása, Bobby Zamora gólját követően, mégis elveszítette a meccset. A Wolverhampton ugyanis a második félidőben élt az emberelőnyével. Igen, a hazaiak megfogyatkoztak, mert miután Djibril Cissével szemben szabálytalankodtak, a francia elégtételt akart venni az ellenfél védőjén, és megszorongatta annak nyakát. Piros lap lett a jutalma az Aston Villának betaláló, szintén friss igazolásnak.

A fordulás után egyértelműen több helyzete volt a Wolvesnak, de a végén Taarabt lábában kétszer is benne ragadta az egyik pont.

A QPR-meccsének összefoglalója:

Három találkozón is piros lapot osztott ki a játékvezető az első félidőben a mai napon (Givet-t a 34. percben állították ki a Blackburnből), erre 1998 decembere óta nem volt példa a Premier League-ben.

Ami a többi meccset illeti: a Manchester Cityt legyőző Everton csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem kapott ki a tökutolsó Wigantől, egy pontot szereztek Donovanék.

A meccsen Howard hatalmas potyagólt kapott (ezzel vezetett a Wigan):

A West Brom előnyről bukott el a Swansea ellen, a Sunderland viszont továbbra is menetel Martin O’Neillel.

Eredmények – Premier League
Queens Park Rangers – Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-0)
gólszerzők: Zamora (16.), illetve Jarvis (46.), Doyle (71.)
piros lap: Cissé (34.)
Norwich City – Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
gólszerzők: Surman (70.), Pilkington (85.)
Stoke City – Sunderland 0-1 (0-0)
gólszerző: McClean (60.)
piros lap: Huth (45.)
West Bromwich Albion – Swansea 1-2 (0-0)
gólszerzők: Fortune (54.), illetve Sigurdsson (55.), Graham (59.)
Wigan – Everton 1-1 (0-0)
gólszerző: P. Neville (67., öngól), illetve Anichebe (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik