Foci

Besegített a Hamburg a címvédőnek

A Bayern München 1-1-es döntetlent játszott Hamburgban a Bundesliga 20. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az eddigieket tekintve igen jól alakult a 20. forduló a címvédő Borussia Dortmund szemszögéből. Nem elég, hogy a BVB pénteken legyőzte a Nürnberget és ezzel a tabella élére ugrott, de a közvetlen üldözők közül a Borussia Mönchengladbach és a Schalke 04 is csak ikszelt szombaton.

Kora este a Bayern München lépett pályára, azonban a bajorok a bárki dolgát megnehezíteni képes Hamburghoz látogattak. A 23. percben a saját bőrükön is megtapasztalhatták ezt a müncheniek, ugyanis Jacopo Sala egy tetszetős akció végén lőtt szép gólt, megszerezve ezzel a vezetést a kikötővárosiaknak.

A folytatásban a Bayern dolgozott ki több helyzetet, gólt azonban csak a 71. percben tudott szerezni a vendég alakulat, Ivica Olic egy szöglet után kotorta be a lasztit a hálóba. A horvát a régi szép hamburgi évek tiszteletére nem ünnepelte meg a gólját – örültek helyette a társak.

Kisvártatva majdnem újra a hazaiaknál volt az előny, ám Son lövése az oldalhálóban kötött ki. Az eredmény már nem változott a hármas sípszó előtt, így a 20. fordulót követően a Borussia Dortmund hátát figyeli a mezőny, a Bayern pedig a második kétpontos hátrányban – csakúgy, mint a Schalke.

Eredmény – Bundesliga, 20. forduló
Hamburg – Bayern München 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Sala (23.) illetve Olic (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik