Foci

Papok teremfociznak a gyulai Európa-bajnokságon

Hazánkban rendezik a Katolikus Papok Teremlabdarúgó Európa-bajnokságát, a rendezvénynek Gyula ad otthont.

Tizenegy ország papi futballválogatottja érkezik Gyulára február 6-án, hétfőn. Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország, Szlovénia, Lengyelország, Portugália, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia és a házigazda Magyarország vesz részt a 6. Európa-bajnokságon.

A magyar csapat tagjai az ország különböző pontjairól származnak, a válogatott edzője pedig a Vasas egykori játékosa és edzője, Tóth Bálint lesz, míg korábban olyan kiváló labdarúgók és szakemberek készítették fel a csapatot, mint Máté János, Mucha József és Haáz Sándor.


A rendezvény logója igényes, az érdeklődőket várják a szervezők

A magyar válogatottban szerepel két püspök, dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi és Palánki Ferenc, egri segédpüspök, de érkeznek játékosok több egyházmegyéből. Az Eb történetében először fordul elő, hogy három püspök lép pályára, Szlovákiából, Kassáról érkezik Milan Chautur.

A bajnokság szentmisével indul, hétfő este 6 órakor, kedden a papok két csoportban már játszani fognak. A mieink a gyulai Városi Sportcsarnokban Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország es Szlovénia válogatottjaival mérik össze erejüket. A mérkőzéseket a futsal szabályai szerint, futsallabdával játsszák majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik