Foci

Nyert és az élre ugrott a Dortmund

A Bundesliga pénteki mérkőzésén a Borussia 2-0-ra nyert Nürnbergben, ezzel megelőzte a Bayern Münchent.

Óriási a harc a német labdarúgó-bajnokságban, miután az első “tavaszi” fordulóban kikapott a Bayern München, a második előtt a bajorok, a Dortmund és a Schalke is 40 ponttal állt, míg a Mönchengladbach 39-cel követte őket.

Pénteken egy találkozót rendeztek szokás szerint, ezen a nagy négyes egyike, a Borussia Dortmund volt érdekelt a 21 pontos, kiesőhelyen tanyázó Nürnberg otthonában. A hazaiak kezdték jobban a meccset, Lewandowski lövése a 21. percben jelezte, hogy a sárga-feketék is a pályán vannak.

Az első félidőben nem esett gól, a fordulást követően azonban három perc alatt vezetést szerzett a bajnok. Piszczek fantasztikus indítása után Kehl volt eredményes (0-1).

A 72. percben Lewandovski helyett Lucas Barrios állt be a Dortmundba, a dél-amerikait majdnem továbbadták a téli átigazolási szezonban, ehhez képest 10 perc múlva kettőre növelte a vendégek előnyét egy kipattanó labdát a hálóba vágva.

A találkozó összefoglalója:

A Dortmund tehát győzött, és három pontos előnyre tett szert  átmenetileg. A Schalke szombaton a Mainzot fogadja, a Bayern Hamburgba, a Mönchengladbach a Wolfsburghoz látogat.

Eredmények – Bundesliga
Nürnberg – Dortmund 0-2 (0-0)
gólszerzők: Kehl (48.), Barrios (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik