Foci

A Győr benyújtotta fellebbezését

A Győri ETO FC illetékesei a hét elején benyújtották fellebbezésüket a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) büntetése ellen.

“Az írásos anyag ötvenoldalas, százkilencvenkét pontból áll – nyilatkozta Klement Tibor, a klub ügyvezetője a Kisalföld pénteki számában. – Ezenfelül a beadvány tartalmazza Szabó István független könyvvizsgáló szakvéleményét, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség írásos nyilatkozatát is. Kilenc példányban kellett beadni.”

Az UEFA fegyelmi bizottsága szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A büntetés szerint a gárdát két évre – maximum egy részvételre – kizárták az európai kupasorozatokból.

A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50 000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Klement korábban azt mondta, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

“Sürgősségi eljárást kértünk a CAS-tól és amennyiben az UEFA nem tiltakozik a soronkívüliség ellen és minden megy a maga útján, akkor is leghamarabb április végén születhet meg a  sportdöntőbíróság döntése” – tette hozzá Klement Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik