Foci

Lipcsei Mourinhót kémlelte

A Ferencváros második csapatának edzője a Real Madridnál járt tanulmányúton a pro licences edzőképzés keretein belül.

Lipcsei Péter Mourinhóval is fotózkodott (Fotó: Facebook)

Az öt nap során szerzett élményekről és tapasztalatokról Lipcsei Péter saját Facebook-oldalán adott élménybeszámolót.

“Óriási élmény volt egy ilyen hatalmas klub szakmai működésébe belepillantani, még ha csak pár napra is. Amikor Mourinho meglátott, átölelt és azonnal a családról kérdezett. Nagyobbik fiamra, Pepére jól emlékezett, hiszen sokszor látta őt focizni. Természetesen beszélgettünk a szakmáról is, végignézhettem a Real edzéseit, az elejétől a végéig, ami óriási szó, hiszen a tréningeket senki nem látogathatja. Sőt, Mourinho azt mondta, hogy nyugodtan üljek le a kispadon a helyére és figyeljem onnan a gyakorlatokat, ehhez azonban nem vettem a bátorságot….Azt pár nap alatt is láttam, hogy óriási tekintélye van mindenki előtt, ahol megjelenik, ott azonnal vigyázzba vágják magukat az emberek.


A Real Madrid játékosait pedig minden külső hatástól védik, négy sorompón és jó pár biztonsági őrön keresztül lehet csak eljutni Ronaldóék „birodalmába”, ahova a sztárokon kívül csak a kivételezettek tehetik be a lábukat.

Azt mondanom sem kell, hogy a körülmények, a létesítmények kifogástalanok. Amikor nincs edzés, szinte egész nap ápolják a gyepet, hogy a lehető legjobb állapotban legyen mindig. Érdekes, hogy a műfüvet például locsolják, amikor rákérdeztem, hogy miért, azt mondták, azért, mert így sokkal gyorsabb a játék, meg egyébként is kevésbé sérülésveszélyes, mint száraz állapotában.

Mourinho végig nagyon kedves volt, természetesen közös fotók is készültek, a fényképezés után levette a melegítő felsőjét és nekem adta, ami nem akármilyen ereklye….

Úgy érzem, hogy a hatalmas élményen túl, szakmailag is nagyon hasznos volt az út, hiszen a világ egyik legjobb csapatát és edzőjét figyelhettem munka közben…” – írta Lipcsei a közösségi portálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik