Foci

A Milan elhalasztaná hétvégi rangadóját

A havazás és a hideg miatt újabb találkozók maradhatnak el az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Négy mérkőzést is el kellett halasztani a Serie A hétközi fordulójából, miután a tél Olaszországban is támad, és több centis hó állt egyes pályákon.

Úgy tűnik, a hétvégén sem lesz minden rendben, legalábbis az előrejelzések erre utalnak. Torinóban mínusz 14 fokot jósolnak vasárnapra, a listavezető Juventus ezen a napon 15 órától fogadná a Sienát. Igaz, a Juve új stadionja már “bizonyított” hóesésben is, a múlt szombati, Udinese elleni bajnokin játékra teljesen alkalmas volt a pálya talaja.

A Milan részéről viszont már szerdán jelezték az olasz szövetség felé, hogy elhalasztanák vasárnap esti hazai mérkőzésüket a Napoli ellen. Adriano Galliani alelnök levelében kifejtette, Milánóban 27 éve nem látott rossz időjárási körülmények várhatóak a hétvégén. A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis is egyetértett abban, hogy így nem lehet játszani.

A bajnoki címvédő Milanra egyébként rá is férne a pihenés, sok a sérült a piros-feketéknél, szerdán este ki is kaptak a Lazio otthonában. Jövő héten szerdán ráadásul – az elhalasztott meccse ellenére is – a bajnokságban élen álló Juventus látogat majd Milánóba az Olasz Kupa elődöntőjének “odavágóján”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik