Foci

Dzsudzsák volt a legdrágább focista januárban

Az Anzsitól a Dinamo Moszkvába szerződő magyar futballistáért fizettek a legtöbbet a januári átigazolási időszakban.

Az év első hónapjában sokakat meglepett a hír, hogy Dzsudzsák Balázs fél év után elhagyja az Anzsi Mahacskala együttesét, és 19 millió euró ellenében a Dinamo Moszkvához igazol.

A vételárat tekintve már akkor tudni lehetett, hogy a téli átigazolási időszak egyik legnagyobb üzletéről van szó, kedden pedig az is kiderült, hogy januárban egyetlen futballistáért sem fizettek többet a magyar középpályásnál.

A topligákban január 31-én zárult a piac, de Oroszországban még február 24-ig lehet játékosokat szerződtetni, így ott még nem lehetetlen egy Dzsudzsákénál is drágább átigazolás.

A vételárat tekintve a komolyabb téli üzletek közé tartozik a szenegáli Papiss Cissé átigazolása a Freiburgtól a Newcastle Unitedhez, Eduardo Vargas Nápolyba szerződése Chiléből, vagy éppen Moussa Sow távozása a Lille-től a Fenerbahcéhoz, de ezekért a játékosokért eurómilliókkal kevesebbet fizettek, mint Dzsudzsákért. Marco Reus 18 millió euró körüli összegért szerződik majd a Mönchengladbachtól a Dortmundhoz, de csak a nyáron.

Az átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdésére kedd estig nem került pont, Carlos Tévez maradt az őt nélkülöző Manchester Cityben, de most már az is felmerült, hogy Oroszországba távozhat. És ahogy említettük, ezt még pár hétig megteheti…

Mi történt január 31-én?
A Sport24-en folyamatosan végigkövettük a téli átigazolási időszak legfontosabb történéseit, és ahogy az várható volt, január 31-e nem volt eseménytelen, hiszen ezen a napon zárt a piac. Nézzük a legfontosabb, legérdekesebb változásokat!
Angliában Buzsáky Ákos csapattársa lett a Queens Park Rangersnél

Djibril Cissé a Laziótól, valamint Bobby Zamora is a Fulhamtől. David Pizzaro a Manchester City játékosa lett kölcsönben, Wayne Bridge pedig a Sunderlandbe ment az angol listavezetőtől. Steven Pienaart a Tottenham kölcsönadta az Evertonnak, Louis Saha pont fordított utat járt be.

Spanyolországban meglehetősen csendes volt a piac, a listavezető Barcelona nem igazolt az utolsó napon, viszont Alekszandr Hleb szerződését idő előtt felbontották.

Olaszországban az Inter eladta Thiago Mottát a Paris-Saint Germain együttesének, Muntari kölcsönbe távozott a Milanhoz, érkezett viszont a középpályára Fredy Guarín (Porto) és Angelo Palombo (Sampdoria). A listavezető Juventus pedig nagytakarítást tartott.

Németországban új játszótársat kapott Szalai Ádám és Stieber Zoltán, a Mainz ugyanis lecsapott Mohamed Zidanra, aki a Dortmundtól érkezett.

Az is eldőlt, hogy Koman Vladimir a francia másodosztályú Monacónál folytatja, Gyepes Gábor pedig szerződést bontott a Cardiff Citynél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik