Foci

A United befogta a Cityt

A Manchester United nyerni tudott, a City viszont kikapott az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. Ikszelt a Chelsea.

Hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben, kedden pedig a bajnokság első négy helyezettje is pályára lépett.

A listavezető Manchester City az Everton otthonába látogatott, de még pontot sem tudott szerezni Roberto Mancini csapata. Igaz, a City közel járt a vezetés megszerzéséhez, amikor az első félidőben Nasri életerős lövése a kapufán csattant, de ezt megúszták a hazaiak.

Az első játékrész végéhez közeledve furcsa incidens zavarta meg a meccset, egy szurkoló ugyanis a vendégek kapufájához bilincselte magát, rendőri segítségre volt szükség, hogy folytatódhasson a mérkőzés.

A szünet után aztán a meccs egyetlen találata is megszületett, Gibson 16 méterről tűzött kapura egy lekészített labdát, a megpattanó lövés ellen Hart tehetetlen volt, vezetett az Everton. A gólszerző egyébként januárban pont a Manchester Unitedtől érkezett a liverpooliakhoz.

A City hiába próbált egyenlíteni a folytatásban, nem tudtak gólt szerezni, így elszenvedték szezonbeli harmadik vereségüket az angol bajnokságban.

Kikapott a City:

Eközben a városi rivális United hazai pályán szerepelt a Stoke City ellen, és Sir Alex Ferguson csapata hozta is a kötelezőt. A MU két tizenegyesgóllal gyűrte le ellenfelét, az első félidőben Hernández, a másodikban Berbatov értékesített egy büntetőt.

A ManUtd 2-0-ra nyert, ez pedig azt jelenti, hogy pontszámban beérték a listavezetőt, a City már csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a pontvadászatot.

Nyert a United:

A harmadik helyen álló Tottenham sem akar túlzottan leszakadni a manchesteriektől, Bale két góljának is köszönhetően a londoniak hazai pályán 3-1-re verték a sereghajtó Wigan gárdáját. A Spurs lemaradása öt pont az első helyhez képest.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Chelsea pont nélkül távozik a Swansea otthonából, végül azonban pontot tudott menteni André Villas-Boas alakulata. A házigazda walesi együttes Sinclair találatával vezetést szerzett a 39. percben, majd a 86. minutumban Ashley Cole kiállítása miatt emberelőnybe is kerültek.

A Chelsea azonban nem adta fel, egy öngólnak köszönhetően a 92. percben sikerült egyenlíteniük, így legalább egy pontot megmentettek a hajrában.

A Liverpool a második félidőben három gólt is berámolt a Wolverhampon kapujába, így idegenben magabiztos győzelmet arattak a Vörösök.

Eredmények – Premier League, 23. forduló
Everton-Manchester City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gibson (60.)
Manchester United-Stoke City 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Hernandez (38., 11-esből), Berbatov (53., 11-esből)
Swansea City-Chelsea 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Sinclair (40.), illetve Taylor (92., öngól)
Kiállítva: A. Cole (86., Chelsea)
Tottenham Hotspur-Wigan 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Bale (29., 64.), Modric (34.), illetve McArthur (81.)
Wolverhampton Wanderers-FC Liverpool 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Carroll (52.), Bellamy (61.), Kuyt (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik