Foci

Marad a League One-ban a magyar kapus

A West Ham United focicsapatának fiatal magyar hálóőre, Kurucz Péter az idény végéig a Rochdale alkalmazásában áll majd.

A magyar U21-es válogatott portás Újpesten nevelkedett, majd egy félszezonnyi kölcsönjátékot követően 2009 nyarán vásárolta meg végleg a játékjogát a West Ham United. Kurucz Péter eddig egyszer védett a felnőttek között, 2009. december 5-én csereként állt be a Manchester United ellen 4-0-ra elveszített bajnokin, ő már egyszer sem kapitulált.

2010 augusztusában súlyos térdsérülést szenvedett egy barátságos mérkőzésen, a felépülésre pedig a teljes előző szezonja ráment. Idén január elején a WHU kölcsönadta őt a League One-ban, vagyis az angol harmadosztályban szereplő Rochdale-nek, ahol eddig hat mérkőzésen lépett pályára.

A Kalapácsosok hivatalos honlapja kedden arról írt, hogy a 23 esztendős kapus ezt az idényt végig a harmadosztályú csapatnál tölti.

Eddig egy mérkőzésen diadalmaskodott vele a kiesés ellen menekülő Rochdale, épp az elmúlt hétvégén a Bury ellen. Emellett két döntetlen és három vereség tarkítja még a januári mérleget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik