Foci

Magyart így még nem ünnepeltek

Szalai Ádám egy éves sérülése után újra kezdőként lépett pályára Mainzban. Nyertek és a magyar válogatott csatár a 4. percben 11-est harcolt ki.

Vasárnap a Mainz a Freiburgot fogadta és sima 3-1-es győzelmet aratott. Ezzel jelenleg 12. a 18 csapatos német bajnokságban és elmozdult a kiesőzóna határáról. Mindez kevésbé lenne persze érdekes, ha nem egy magyar fiú, nevezetesen Szalai Ádám lenne a Mainz feltámadásának indikátora.

A magyar válogatott csatára napra pontosan azt követően, hogy egy éve csapata Bayern München ellen meccsén térdsérülést szenvedett, idénybeli első hazai mérkőzését játszhatta, kezdőként. Ráadásul a 4. percben tizenegyest érően szabálytalankodtak vele szemben.

Szalay buktatása 0:35-től

Thomas Tuchel vezetőedző már nagyon várta Szalai visszatérését, ami nem csoda. Ádám a Leverkusen elleni meccsen 0-2 nél állt be először múlt héten, segítségével kiegyenlített a csapata (végül 3-2-re kikaptak. A mostani kezdés és a betermelt 3 gól pedig azt jelenti, hogy hatékonyabbá vált vele a támadójáték. Szalaival eddig 17 forduló alatt 22 gólt szerzett a mainz, vele 19 alatt 27-et.

A mérkőzést követően Christian Heidel, a Mainz menedzsere így nyilatkozott a DPA hírügynökségnek “Ez a fiú arany ér. Olyan típus, aki megtestesíti a mainzi mentalitást. Róla átragad a lelkesedés a csapatra és a közönségre is.”

Nem csoda, ha a mérkőzést követően a szurkolók kórusban ünnepelték és kikövetelték magukhoz már-már a lelátóra!

Ádám Szalai-Ádám Szalai – üvöltötte mintegy 15 000 mainzi szurkoló

Másik magyart is ünnepeltek szombat este, csak őt Belgiumban. Tőzsér Dániel – akinek a sorsa még mindig nem dölt el – a Genk csapatkapitányaként 78 percig volt pályán az Oud-Heverlee ellen aratott 5-0-ás győzelem alkalmával. Lecserélésekor a közönség kvázi megelőlegezte számára az olasz szerződést – 25 000 ember felállva zengte a nevét, egyfajta köszönetként és búcsúztatásként az elmúlt évek genki teljesítménye okán. Mint írtuk Tőzsér Dánielt a seria A-ban érdekelt Genoa csapatával lényegében már össze is boronálták, a megszellőztetett 1 millió eurós átigazolási díj ellenére még nincs aláírás a kontraktuson. Az európai átigazolási időszak kedden fejeződik be.

Tőzsér, Tőzsér – skandálta a publikum 5:30-tól

Ajánlott videó

Olvasói sztorik