Foci

A Chelsea Buzsákyékat, a Pool a Unitedet ejtette ki Angliában

Az FA-kupa negyedik fordulójában a Liverpool hazai pályán győzte le 2-1-re a Manchester Unitedet. A Chelsea egy vitatott büntetővel verte a QPR-t.

John Terryt kifütyülték. Nem kicsit. Mint ismert, Anton Ferdinand, a QPR védője azzal vádolta meg a Chelsea védőjét, hogy inzultálta őt, a Rangers drukkerei pedig ekképpen fogadták a válogatott játékost.

A mérkőzés egyébként kevés helyzetet hozott, a Chelsea szerencséjére azonban a játékvezető befújt egy véleményes félidőt a Kékeknek (Daniel Sturridge dobta fel magát), Juan Mata pedig magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. A Queens Park legnagyobb helyzetét Joey Barton lőtte mellé, még a 14. percben. A hazaiaknál ezúttal is kezdőként lépett pályára Buzsáky Ákos, akit a 79. percben váltott Helguson.


chelsea 1-0 QPR by Futbol2101

Háromnegyed órával később Liverpoolban indult útjára a labda, a Manchester United látogatott az Anfield Roadra. A hazai Vörösök már a 21. percben megszerezték a vezetést, De Gea előbb kijött a kapujából egy szögletnél, majd visszatáncolt, Daniel Agger így átfejelte fölötte a lasztit. A félidő vége előtt egalizált a mezőnyfölényben játszó United, Rafael Da Silva játszott középre, Pak Dzsi-Szung pedig kapásból a kapuba lőtt.

Már-már azt hihettük, hogy jön az újrázás, azonban Dirk Kuyt a 88. percben továbblőtte a Liverpoolt, amely hétközben az Ligakupa fináléjába is bejutott.


l 2-1 mu by Futbol2101

Pénteken a Watfordot legyőző Tottenham Hotspur és a Fulhamet kiejőt Everton jutott tovább a patinás angol sorozatban.

Eredmények – FA-kupa, 4. forduló
Queens Park Rangers – Chelsea 0-1 (0-0)
Gólszerző: Mata (62. – 11-esből)
Liverpool – Manchester United 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Agger (21.), Kuyt (88.) illetve Dzsi-Szung (39.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik