Foci

A Bayern és a Dortmund sem hibázott

Hazai pályán aratott győzelmet a Bayern München és a Borussia Dortmund is a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.

Rendkívül szoros a küzdelem a Bundesliga élmezőnyében, a hétvégi forduló előtt a listavezető Bayern München, a címvédő Dortmund és a Schalke is 37 ponttal állt a tabellán, miközben a negyedik Mönchengladbach is 36 egységet gyűjtött.

A Bayern hazai pályán védhette meg vezető helyét szombaton, az ellenfél a Felix Magath által irányított Wolfsburg volt. A hazaiaknál Robben, Ribéry, Schweinsteiger és Müller is a kezdőcsapatban kapott helyet, a házigazda vezető találatát viszont Gomez szerezte, a német gólzsák a 60. percben volt eredményes.

A végén még a csereként beállt Olic növelte a különbséget, a bajorok 2-0-ra nyertek, így javítottak a Mönchengladbach otthonában elszenvedett vereség után.

A Bayern két gólja:

A Dortmund szintén saját közönsége előtt bizonyíthatott, a címvédőnek nem is okozott gondot a Hoffenheim legyőzése. A sárga-feketék Kagawa és Grosskreutz találataival már a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak, magabiztosan futballoztak.

A fordulás után egy védelmi hiba után egy ragyogó akcióból újabb gólt szerzett a Dortmund, Kagawa duplázott. A Hoffenheim ugyan szépített, de a végén kapusuknak is megköszönhették, hogy 3-1-es vereséggel megúszták.

A Werder Bremen-Leverkusen meccsen két olyan csapat találkozott egymással, amelyek jelenleg Európa Ligát érő helyezést foglalnak el a tabellán, és végül pontosztozkodással zárult az összecsapás. A hazaiak vezettek Pizarro révén, Reinartz viszont egyenlített a második félidőben, 1-1 lett a vége.

A Hertha hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Hamburgtól, míg az Augsburg elmozdult az utolsó helyről, miután 2-2-es döntetlent játszott a vendég Kaiserslautern csapatával.

Eredmény – Bundesliga, 19. forduló
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Kagava (16., 55.), Grosskreutz (31.), illetve Johnson (63.)
Hertha BSC-Hamburger SV 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Lasogga (81.), illetve Jansen (24.), Petric (45.)
Werder Bremen-Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Pizarro (29.), illetve Reinartz (57.)
Bayern München-VfL Wolfsburg 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Gomez (60.), Robben (91.)
FC Augsburg-1. FC Kaiserslautern 2-2 (1-1)
Gólszerzők: De Jong (5.), Hain (66.), illetve Dick (25., 48.)
Pénteken játszották:
Hannover 96-1. FC Nürnberg 1-0 (1-0)
Gólszerző: Abdellaoue (18.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik