Foci

Káosz a Vasasban, egymásra mutogatnak

Nem tud együttműködni a Vasas labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság és a kisebbségi tulajdonos egyesület.

Bár a szezon előtt úgy tűnt, az új befektető, a Híd Akvizíciós Zrt. megjelenésével stabilizálódik a Vasas anyagi helyzete és rendeződnek az angyalföldiek problémái, most ismét a viharfelhők vették át a főszerepet a Fáy utcában.

A csapattól sokan távoztak, hallani a fizetések elmaradásáról, és Marijan Vlak is távozott a kispadról, sok pénzzel tartoznak neki, helyét Urbán Flórián vette át.

A legújabb “sztori” jogi természetű, a Vasas Futball Kft. és a Vasas SC között egymásra mutogat, pedig a tét nem kicsi. Két közleményből szemezgetünk.

Az elsőt az egyesület adta ki csütörtökön este, az egyesület, amely 1 százalékos tulajdonrésszel bír a csapatot működtető gazdasági társaságban. A sportklub szerint Faragó Attila a HÍD Zrt. vezérigazgatója 200 millió forint értékű zálogjoggal terhelte a Vasas Futball Klub Kft.-ben lévő 99 százalékos üzletrészét anélkül, hogy a Vasas Sport Clubot, mint kisebbségi tulajdonost, tájékoztatta volna.

Az ügyvezetés nem tudta teljes mértékben végrehajtani egyhangú elnökségi határozatát, amely arról szólt, hogy a klub éljen a 99 százalékos üzletrészre vonatkozó egyoldalú visszavételi jogával, de egyúttal a januári szezonkezdésig tárgyaljon Faragó Attilával, és adjon időt az adóságainak rendezésére. A klub állítólag erre az útra lépett, de Faragó állítólag december 14-én benyújtotta a zálogjog kérelmét, így a visszavétel nem történhet meg.

“Ennek tükrében az elnökség most egyhangúan úgy döntött, hogy a mai napig teljesen átláthatatlan pénzügyi helyzetű, súlyosan megterhelt Vasas Futball Club Kft. működésétől teljesen elhatárolódik” – írja a Vasas SC közleménye, amely feltételekjet támaszt a Híd Zrt.-nek arra vonatkozóan, hogy elkezdődjenek az érdemi tárgyalások. A vállalkozásnak be kell nyújtania a zálogjog törlésére vonatkozó kérelmet, át kell adnia másolatban a Kft. teljes iratanyagát, könyvelését, köteleznie kell az ügyvezetőt a taggyűlés összehívására a pénzügyi terve elfogadása érdekében, rendeznie kell 15 millió forintos tartozását az egyesület felé, és garanciát kell adnia a sajtóban megjelent tőkeemelésre.

Nos, erre a közleményre éles szavakkal reagált a Vasas Labdarúgó Kft., amely kártékonynak és valótlanságokkal teletűzdeltnek tartja a klub döntését. A Kft. szerint ők helyreállították a pénzügyi stabilitást, szerethető magyar csapatot épített. Szerintük a zálogjog terhelése a felelősséget jelzi, hiszen a cégnek államháztartási kötelezettségei vannak.

“Kisebbségi tulajdonosunk magatartása arra enged következtetni, hogy az általa preferált koncepció a Vasas amatőr státuszba való degradálása, a Vasas nagy múltú labdarúgásának teljes elsorvasztása. Nem lehet másra következtetni, hiszen ameddig a többségi tulajdonos az eddig befektetett 200 millió forint felett még további 100 millió forintot áldoz a Vasas labdarúgásának felemelésére, addig a kisebbségi tulajdonosunk még az erkölcsi támogatást sem adja meg annak a csapatnak, amely piros-kék színekben küzd nap mint nap a pályán” – írja a Vasas Futball Kft..

A cég szerint orvtámadás történt, és kérik az elnökséget, hogy ne zavarják a munkájukat a ködös nyilatkozatokkal.

“amennyiben bármelyik támogatónk visszalép a megkötött vagy megkötés előtt álló szponzori szerződéstől, szerződésektől, úgy cégünk, mint gondos gazdálkodó, kártérítési per keretein belül fogja érvényesíteni a Vasas SC magatartása miatt elszenvedett anyagi, és nem utolsó sorban erkölcsi károkat” – így a vállalkozás kommünikéje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik