Foci

Százmillióval emelkedhet a Vasas törzstőkéje

A Vasas Futball Club Kft. többségi tulajdonosa, a Híd Akvizíciós Zrt. 100 millió forint alárendelt tőkét bocsát a klub rendelkezésére.

A labdarúgócsapat csütörtöki közleménye szerint a vállalat közgyűlése azért hozta meg ezt a döntést, mert az együttest működtető gazdasági társaság új vezetősége “helyreállította a számviteli és könyvviteli rendet, visszatért a 2011-es év elején meghatározott költségvetéshez, ezáltal racionalizálta a cég gazdálkodását; új szponzorációs és támogatói szerződéseket kötött, a tavaszi idényre ütőképes, fiatal, főként magyar labdarúgókra épülő csapatot állított össze.”

A közleményből kiderült, hogy a 20 millió forint a játékosokkal történt megegyezést követően kerülhet jövő héten lehívásra, s ahhoz, hogy a fenti összeggel ténylegesen emelkedhessen a labdarúgócsapat törzstőkéje, a Vasas SC hozzájárulása is szükséges.

A Vasas a múlt hét elején megvált Marijan Vlak vezetőedzőtől, illetve 12 játékostól. Akkor a klub vezetése azzal indokolta a lépést, hogy a korábbi elöljárók felelőtlen gazdálkodása miatt ugrásszerűen, 44 fősre duzzadt az első, illetve második kerethez tartozók száma, amit a nehéz gazdasági körülmények nem engedhet meg magának egyetlen klub sem.

Ajánlott videó