Foci

Óriási öngól is segítette az Elefántokat

Elefántcsontpart labdarúgó-válogatottja 2-0-ra legyőzte Burkina Fasót, így biztosan továbbjut az Afrikai Nemzetek Kupája B csoportjából.

Szerdán kora este Líbia és Zambia legjobbjai négy góllal örvendeztettek meg minket (2-2-es leosztásban), csütörtökön Szudán és Angola is hasonlóan tett. Előbbi egy vesztes kezdést akart feledtetni, utóbbi pedig folytatni akarta jó sorozatát, az első körben ugyanis Burkina Fasót sikerült legyőzni 2-1-re.

Manucho már az ötödik percben megszerezte Angolának a vezetést, Bashir azonban még az első felvonásban egalizált. A Valladolid támadója a második etapban büntetőből újra övéit juttatta előnyhöz, ám Szudánnak erre is volt válasza, az al-Hilal csatára is duplázni tudott, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Szudán – Angola 2-2:

Este aztán a legnagyobb esélyes Elefántcsontpart jött soros mérkőzésével, Salomon Kalou korai találatával, majd Bakary Koné elképesztően nagy öngóljával pedig az Elefántok 2-0-ra verték Burkina Fasót. Az eredmény alapján azt gondolhatnánk sima meccs volt, a Csődörök azonban rendesen megnehezítették nevesebb ellenfelük dolgát.

Így jutott tovább Elefántcsontpart:



szólj hozzá: Ivory Coast Burkina 2:0 GOALS

Elefántcsontpart így már biztos továbbjutó a B csoportból, Drogbáéknak elegendő egy döntetlen Angola ellen ahhoz, hogy az élen végezzenek a kvartettben. Szudán csak abban az esetben érhet oda a második helyre, ha legyőzi Burkina Fasót, Angola pedig kikap Elefántcsontparttól. Burkina Faso már biztosan kiesett.

Eredmények – Afrikai Nemzetek Kupája, B csoport, 2. forduló
Elefántcsontpart-Burkina Faso 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Kalou (16.), Kone (82., öngól)
Szudán-Angola 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Bashir (33., 74.), illetve Manucho (5., 50., utóbbit 11-esből)
A csoport állása: 1. (és már negyeddöntős) Elefántcsontpart 6 pont, 2. Angola 4, 3. Szudán 1, 4. Burkina Faso 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik