Foci

Németh Krisztián Hollandiába szerződött

A holland élvonalban szereplő Waalwijk labdarúgócsapata a szezon végéig leigazolta a magyar válogatott Németh Krisztiánt.

Véget érhet az U20-as világbajnoki bronzérmes Németh Krisztián hosszú kálváriája. Az egy csapatnál az MTK-ból való elszerződése után egy évnél tovább nem maradó tehetséges támadó a holland De Telegraaf szerint a holland bajnokságban játszik majd tovább.

A holland online lap cikkében azt írja, hogy a magyar támadó villámigazolással szerződik a németalföldi együtteshez. A Waalwijk edzője, Ruud Brood állítólag szerdán titokban találkozott a magyar fiúval, aki akár már a vasárnapi Venlo elleni mérkőzésen pályára léphet.

A cikk emlékeztet arra, hogy 2007-ben a Liverpool szerződtette a legígéretesebb magyar tehetségnek kikiáltott Némethet, aki aztán később kölcsönben szerepelt a Blackpool, az AEK Athén és az Olympiakosz együttesében.

Sőt, az írás idézi Erwin Koemant, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát: “Németh mindig is a legnagyobb tehetség volt az országban, Nagyon technikás és van esze a játékhoz”.

Frissítés: Az együttes hivatalos honlapján jelentette be a szerződtetés tényét. Ruud Brood vezetőedző nem győzte dicsérni a friss szerzeményt.

“Krisztián egy kész és tehetséges játékos, ezt már egyből észre lehet venni, ha az ember látja játszani. Szükségünk volt még egy támadóra, olyanra, akinek van szimata a gólszerzéshez, akinek a használatára több variációs lehetőségünk van. Örülünk, hogy egy ilyen tehetséges játékos fog nálunk futballozni.”

A Waalwijkra valóban ráférne pár gól, tekintve hogy az Eredivisiében csak a 15. a gárda. A tizennyolccsapatos holland élvonalban csak két gárda, az utolsó Excelsior és a 17. De Graafschap szerzett kevesebb találatot a RKC-nél.

 

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik