Foci

Túl nagy falat volt a Kijev a Vidinek

A Videoton labdarúgócsapata bő egy félidőn át remekül helyt állt a Dinamo Kijev elleni edzőmeccsen, ám az ukránok végül 5-0-ra nyertek.

Brachi bűvöli a labdát (Fotó: vidi.hu)

A spanyolországi Marbellán a magyar bajnoki címvédő Videoton az ukránok kirakatcsapatával, a Dinamo Kijevvel mérkőzött meg szerda délután. Paulo Sousa a Bozovic – Brachi, Vinícus, Caneira, Jeff Silva – Oliveira, Mitrovic, Tóth B., Kovács I., Walter Lee – Nikolic kezdő tizenegyet küldte ki a pályára, Andrij Sevchenko csak a kispadon kezdett kijevi részről.

Az első félidő kevés helyzetet hozott, ukrán mezőnyfölény jellemezte a játékot, azonban a székesfehérvári védelem remekül tette a dolgát, nem tudott ziccert kidolgozni a Dinamo. A Vidi egy ízben jelentett veszélyt a kijevi kapura, Brachi szabadrúgása kerülte el nem sokkal a kaput.

A második félidőben felpörgette a játékot a Dinamo Kijev, Mladen Bozovic az 58. percben még hatalmas bravúrral védett egy távoli löketet, Beato közeli lövésénél azonban már ő is tehetetlen volt. A hajrára aztán beállt Sevchenko is, előbb gólt szerzett, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Milevskyt. A végén még Dudu és Eskobar is betalált, sima 5-0-s kijevi győzelem lett a vége.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Videoton – Dinamo Kijev 0-5 (0-0)
Gólszerzők: Beato (61.), Sevchenko (72.), Milevsky (80.), Dudu (84.), Eskobar (86.)
A Videoton összeállítása: Bozovic – Brachi (Gyurcsó, 61.), Vinícus, Caneira (Apostolopoulos, 77.), Jeff Silva (Szolnoki (61.) – Oliveira (Abosi, 87.), Mitrovic (Vasiljevic (74.), Tóth B. (Polonkai, 65.), Kovács I. (Gosztonyi (61.), Walter Lee (Torghelle, 61.) – Nikolic (Evandro, 74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik