Foci

Nyeregben a Barca, de Pepe játszhat a kupameccsen

A Barcelona 2-1-es előnnyel várja a Real Madridot a Király Kupa negyeddöntőjének visszavágójára. José Mourinho távozása is tét?

Nem múlt el nyomtalanul a Real Madrid és a Barcelona egy héttel ezelőtti kupamérkőzése. Nem pusztán azért, mert idegenben sikerült 0-1-ről nyerni a katalánoknak, hanem azért is, mert a Real ismét durva játékával hívta fel magára a figyelmet.

Egészen pontosan Pepe, aki sokadszor követett elé csúnya, szándékos faultot, akkor épp a földön ülő Lionel Messi kezére lépett rá. Nagy vihart kavart a mozdulat, a portugál később videóüzenetben kért bocsánatot az argentintől (de a zsenire bízta, hogy szándékosnak véli az esete vagy sem), de nem nyugodhat meg, mert a madridi drukkerek is elítélően nyilatkoztak a stílusáról, sokak szerint rontja a Real presztízsét a játékos.

Egyes drukkerek szerint már José Mourinho is rontja, a portugál szakembert már az Athletic Bilbao elleni vasárnapi mérkőzésen is kifütyülte a Santiago Bernabeu közönsége, igaz, csak addig, amíg a Bilbao Llorente góljával vezetett. 4-1-re nyert aztán a Real, de a játéka kétségkívül nem meggyőző mostanbában.

Az As című lap már meg is pedzgeti, hogy a szezon végén távozik a kispadtól a Special One, ugyanis nehezen viseli a fütttyöket, a szurkolók viselkedését (még ha nem is ezt mutatja a nyilvánosság felé), és az sem tetszik neki, hogy a vezetőség nem követett el mindent új játékosok megszerzése felé. Éppen a Bilbao elleni találkozó után jelezte, hogy támadóra van szüksége, de azonnali elutasítás volt a válasz.

Az első találkozó összefoglalója:

A múlt heti vereség a legutóbbi 12 El Clásico 9. Real-blamája volt, ezt nehezen viseli el Madrid közönsége, pedig tavaly épp a Barcelona legyőzésével lett kupagyőztes a királyi gárda (ez Mourinho egyetlen trófeája eddig Spanyolországban).

A várható összeállítások
Barcelona: Pinto – Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Sanchez, Fabregas, Messi
Real Madrid: Iker Casillas – Arbeola, Ramos, Carvalho, Marcelo – Diarra, Xabi Alonso – Özil, Kaká, Cristiano Ronaldo – Benzema


“Ha az embereket megkérdezik arról, mely csapatok játszották a leghihetetlenebb meccseket a világon, a Real Madridot sokan megemlítik. Ezért is tudom, és bízom benne, hogy képesek vagyunk megfordítani az állást. A csapat ereje és morálja kiváló, és ennek gyümölcsei a szezon végén látszani fognak” –
ezek Sergio Ramos gondolatai, aki ebben az évben kevesebb hibát követ el, mint tavaly.

Osztja véleményét Iker Casillas is, aki azt mondta, “halálukig” harcolnak majd a Real továbblépéséért, ezért utaznak Barcelonába.

Egyesek szerint viszont “Chuck Norris segíthet a Real Madridon” (Fotó: demotivation.us):

“Megértem, ha a játékosok az utolsó öt percben az eredményért játszanak, de előtte nem csak az a fontos. Ha így tennénk, a közönség elpártolna tőlünk” – igen, Pep Guardiola, a Barcelona mestere gondolkodik így a szerdai találkozó előtt.

“Nagyon szoros meccs lesz. A Real Madrid jobb nálunk a távoli lövések pontosságában, és sokkal jobbak az ellentámadásaik, a kontráik. Már csak ezért is kell nekünk is támadóan fellépni” – mondta a Barca mestere a goal.com oldalnak.

A mérkőzésen tehát pályára léphet (hisz a spanyol szövetség nem indított ellene eljárást) a “madridi mészárosnak” becézett Pepe, és erről megkérdezték a Barcelona edzőjét is. “Pepét békén kell hagyni. Mi nem foglalkozunk a múlttal, ráadásul a büntetés vagy a szankciók kijelölése sem a mi feladatunk. A meccsre koncentrálunk” – szólt a diplomatikus válasz.

A találkozó magyar idő szerint 22 órakor kezdődik Barcelonában, a DigiSport közvetítése mellett.

Pinto aláírt még egy évre
A klasszikus rangadó napjára időzítette a hírt a Barcelona, miszerint Jose Manuel Pinto, a csapat második számú kapusa egy évvel meghosszabbítja szerződését a katalánokkal.
Ismeretes, hogy a kapus a kupasorozatban védi a Barca hálóját, a bajnokságban Victor Valdes élvez elsőbbséget. Pinto mindenesetre kijelentette, hogy a Barcelonában szeretné befejezni a pályafutását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik