Foci

A Ligakupában is elvérzett a City

A Liverpool egy izgalmas mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a Manchester Cityvel, 3-2-es összesítéssel jutott be az angol Ligakupa döntőjébe.

Két hete a Manchester City otthonában némi meglepetésre a Liverpool nyert 1-0-ra, Steven Gerrard a mérkőzés első felében értékesített magabiztosan egy büntetőt. Ezúttal a legendás Anfield Roadon randevúztak a csapatok és egy remek első félidőt produkáltak.

A Pool sokkal jobb volt az első negyvenöt percben, épp emiatt meglepő volt, hogy Nigel De Jong bombagóljával a City szerezte meg a vezetést. A szünet előtt helyreállt a világ rendje, Richards kezezett a saját tizenhatosán belül, Gerrard bevarrta, ahogyan az a nagy könyvben meg vagyon írva.

A meccs összefoglalója:


L-M footyroom.com by footyroom

A második félidőben a Liverpool könnyedén eldönthette volna a párharc sorsát, ha nem Joe Hart őrzi a City kapuját, aki több remek védéssel tartotta meccsben övéit. A 68. percben aztán jött Edin Dzeko és kihasználta a hazai védelem megingását, 1-2-őt varázsolva a kijelzőre. Nem örülhetett sokáig a Manchester, ugyanis egy szép tiki taki végén az este egyik legjobbja, Craig Bellamy lőtt közelről a hálóba.

A végén hiába nyomott a City, az eredmény már nem változott, 3-2-es összesítéssel a Liverpool jutott el a Ligakupa döntőjébe. A Wembley Stadionban a Cardiff City lesz a Vörösök ellenfele. A Manchester City? Nos, Roberto Mancini legénysége a bajnokságban, illetve az Európa Ligában vigasztalódhat.

Eredmény – angol Ligakupa-elődöntő, visszavágó
Liverpool – Manchester City 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Gerrard (40. – 11-esből), Bellamy (74.) illetve De Jong (31.), Dzeko (67.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik