Foci

Simon Ádám a Bariban folytatja

A magyar futballistát fél évre adta kölcsön a Palermo az olasz másodosztályban szereplő Barihoz. Simon kihasználná a lehetőséget.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Palermo együttesénél mellőzött Simon Ádám az olasz másodosztályban szereplő Bari csapatánál folytathatja a pályafutását, az F-Group menedzseriroda szerkesztőségünkhöz eljuttatott keddi közleményéből pedig kiderült, hogy a két klub hétfőn megegyezett a 21 éves magyar játékos kölcsönadásáról.

Simon kedden írja alá a nyárig érvényes szerződését a Barinál, szerdán pedig már edzésre jelentkezik új csapatánál.

“Óriási rohanásban telik ez a két nap, de egy klubváltás már csak ilyen. Hétfőn délután Filipovics Vladannal, valamint a Palermo képviselőjével a milánói játékosbörzén állapodtunk meg a Barival a kölcsönadásomról. A megegyezést követően visszarepültem Palermóba – már éjfél is elmúlt, mire hazaértem. Pakoltam, aztán egy kis pihenést követően reggel folytattam az intézkedést: elhoztam az edzőközpontból a futballcipőt, rendeztem a rezsiköltséget, majd kiköltöztem a lakásból és mentem a reptérre, mert a papírokat ma Milánóban írjuk alá a Bari igazgatójával. Ez már csak formalitás, ezt követően rögvest utazom is tovább Bariba, ahol holnap már edzésre jelentkezem” – számolt be a fejleményekről Simon Ádám.


“Ami magát a klubcserét illeti: tisztában voltam azzal, hogy kölcsönad a csapat, a Palermo remek viszonyban van a Barival és mivel egyesületem Olaszországba akart csak engedni, hogy szem előtt maradjak, kézenfekvő volt a Serie B-s ajánlat. Mit mondjak, nem ideális az, amikor a játékos új közegbe kerül, senki sem tud ahhoz hozzászokni, hogy idegenek között azonnal teljesítenie kell, de izgulni nem izgulok, elfogadom a szituációt. Mi több, megpróbálom kihasználni ezt a lehetőséget. Nem akarom túldramatizálni, de pályafutásom talán legfontosabb féléve előtt állok. A Palermónál töltött időszak elején ugyebár megsérültem, a felépülésem után háromszor ülhettem a kispadon, de pályára csak a Primavera-együttesben léptem. Szóval ismeretlenként érkezem Bariba, de remélem, a következő hónapok során megmutatom, mi van bennem, és akkor a Palermónál is megkapom majd az esélyt.”

“Az olasz foci a taktikáról híres, ahhoz pedig, hogy valaki fegyelmezetten végrehajtsa az utasításokat, tökéletes nyelvtudás szükséges. Most már jól megy az olasz, és szerencsére Palermóban sem helyiek vettek körül, mert a szicíliai akcentussal nem mennék sokra – az a tájszólás számomra is érthetetlen. A Bari jelenleg tizenharmadik a tabellán, ami az én helyzetemet illetően azért sem hátrány, mert ki tudja, ha egy feljutásra álló együttesbe kerülök, elképzelhető, nem tudom beverekedni magam a kezdőbe, és akkor a kölcsönadás nem szolgálja a fejlődésemet. Nekem most az a feladatom, hogy a tőlem telhető legtöbbet s legjobbat adjam, és ha számítanak rám, ragadjam meg a pillanatot” – fogalmazott a magyar középpályás.

Simon Ádám 2011 nyarán került a Haladás együttesétől a Serie A-ban szereplő Palermóhoz, ahol azonban tétmeccsen nem lépett pályára a felnőtteknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik