Foci

Döntetlennel mutatkozott be edzőként Dárdai Pál

A Dárdai Pál által irányított NB II.-es válogatott a törökországi edzőtábor első mérkőzésén 1-1-et játszott az azeri U21-es csapat ellen.

Belekben, Törökországban edzőtáborozik az NB II.-es ligaválogatott, melynek szakmai irányítását az MLSZ felkérésére Dárdai Pál, a Hertha korábbi ikonja lát el.

A keret már egy edzőmeccset is játszoitt, ahol helytállt az azerbajdzsáni B-válogatottnak megfelelő csapattal vette fel a harcot. Az ellenfél nagyon keményen játszott az mlsz.hu beszámolója szerint, sokszor a brutalitást súrolta a fellépésük, ezért elnézést is kért a német edző.

Az értékes 1-1-es eredmény elérésében nagy szerepe volt a kitűnően védő Szántai Leventének is. Dárdai Pál a találkozóról szóló beszámolójában elmondta, nagyon jó állapotban lévő játékosokat kapott a klubedzőktől. Kornis Attila góljával a 26. percben vezetést szerzett a magyar csapat, ezt az azeriek a 64. percben egy vitatható büntetőből kiegyenlítették.

A találkozón a kint lévő 19 mezőnyjátékos mindegyike pályára lépett, a kevesebb szerephez jutottak több játéklehetőséget kapnak majd a második edzőmérkőzésen. Azon a most pihenő kapus, Somodi Bence kezd majd.

A magyar csapatnak Dárdai Pál, Lőw Zsolt és a kapusokkal foglalkozó Kövesfalvi István kedden is edzést vezényel majd, aztán szerdán újabb mérkőzés következik az orosz bajnokság egyik élcsapata, a Rubin Kazany második alakulata ellen – írja a szövetség weboldala.

A magyar NB II-es válogatott összeállítása a következő volt: Szántai Levente – Preklet Csaba (Fazekas Géza, 60.), Kornis Attila (Menyhért Gergő, 80.), Makra Zsolt, Czár Richárd (Szekér Dávid, 46.) – Varga Tamás (Bognár István, 46.), Petneházi Márk (Sós Márkó, 65.), Oláh Gergő (Kónya Márk, 65.), Mundi Roland (Zámbó Bence, 65.) – Bene Attila (Kenderes Zoltán, 80.), Rácz Ferenc (Menyhárt Attila, 65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik