Foci

Barcelona-Real Madrid 86-86

Egymás elleni statisztikát nézve egálban van a két spanyol gigacsapat. Szerdán átveheti a vezetést a Barcelona.

Szerda este a 2011-12-es szezonban ötödször, ebben a hónapban már másodszor találkozik egymással a két spanyol ősi rivális, azaz az FC Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsapata. Ezúttal a Király Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Camp Nou Stadionban csap össze a két együttes.

A két csapat legutóbbi 13 találkozásából a Real mindössze egyszer, a tavalyi kupadöntőn győzte le a Barcelonát. A Barcelona egy héttel ezelőtt hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Santiago Bernabeu Stadionban, ami a fenti statisztikát, a Real odavágón mutatott játékát, Barcelona fóbiáját tekintve amellett, hogy igencsak jelentős előnynek mondható, az El Clásicok történelmében is mérföldkő volt.

Real Madrid-Barcelona 1-2, az első meccs összefoglalója

Hat napja a Bernabeuban a 217. El Clásicot játszották egymással a csapatok és a Barca győzelmével kiegyenlitette a rivalizálást. Eddig mindkét gárda 86 alkalommal diadalmaskodott, 45 döntetlen mellett.

A Barcelona ledolgozta ősi riválisa ellni történelmi hátrányát és ha a szerda esti 22 órakor esedékes 218. El Clásicon újra nyer, ebben a sajátos párharcban is átveszi a vezetést a Barcelonával szemben.

 

A Király Kupa visszavágóinak programja:

Kedd:

Mirandes (III. osztály)-Espanyol 21:30 ó (az első mérkőzésen: 2-3)

Szerda:

Real Mallorca-Athletic Bilbao 20 ó (0-2)
FC Barcelona-Real Madrid 22 ó (2-1)

Csütörtök:

Levante-Valencia 21:30 ó (1-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik