Foci

A Juve a kupában is verhetetlen

A Juventus hazai pályán 3-0-ra verte az AS Roma együttesét a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében.

Kissé tartalékosan állt fel a bajnoki listavezető Juventus a Roma elleni kupameccsen, Antonio Conte több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, így Alessandro Del Piero is a kezdőcsapat tagja volt.

A Juve új stadionjában telt ház, és nagyszerű hangulat várta a csapatokat, a hazai szurkolóknak pedig nem is kellett csalódniuk a kedvenceikben. A hazaiak stabilan álltak a lábukon, a Roma nem igazán tudott veszélyes lenni a kapujukra.

A torinóiak ellenben már a 6. percben betaláltak, Giaccherini kapott mélységi indítást, és ziccerben a bal sarokba gurított. Luis Enrique együttese hiába próbálkozott az egyenlítéssel, a 30. percben már kétgólos hátrányban voltak Tottiék, miután Del Piero 17 méterről védhetetlenül bombázott a bal felsőbe, a játékszer a kapufáról vágódott a hálóba.

A szünet után túlságosan már nem erőltette a támadásokat a Juve, arra viszont figyeltek, hogy sok lehetőséget ne hagyjanak ellenfelüknek a szépítésre. A vendégek ráadásul a 69. percben megfogyatkoztak, Lamela rúgta meg Chiellinit, miközben a labda máshol járt, az argentin piros lapot kapott.

A Juventus emberelőnyben többször is helyzetbe került a meccs hajrájában, azonban jórészt elszórakozták a lehetőségeket. A végén azért összejött a harmadik torinói gól, Matri kapott volna labdát ziccerben, Kjaer megelőzte, de a dánról a saját kapujába került a labda.

A mérkőzés góljai:

A Juve 3-0-s győzelmének köszönhetően bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, ahol majd a Milan-Lazio párharc győztesével találkozik.

Eredmény – Olasz Kupa, negyeddöntő
Juventus – AS Roma 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Giaccherini (6.), Del Piero (30.), Kjaer (öngól – 90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik