Foci

A Real is négyet vágott egy fura meccsen

Az Athletic Bilbao megnehezítette a Real Madrid dolgát a spanyol bajnokság vasárnapi mérkőzésén, de ez is csak 4-1-es Madrid-sikert ért.

A Barcelona 4-1-re győzött a Malaga otthonában, ezt már tudta a Real Madrid, amikor kifutott a Bilbao elleni mérkőzésre a Santiago Bernabeuban.

A Bilbao Marcelo Bielsa irányításával egyre acélosabb, és a madridiak szemében is kedves Llorente meg is szerezte a vezetést a 13. percben egy nagyon szép támadás végén, kapáslövésével (0-1).

Amolyan Barca-szintű, remek akció végén egyenlített az előretörő Marcelo 12 perccel később (1-1), de a vezetést csak a második félidő elején vette át a Real. Méghozzá 36 másodperccel a kezdés után kapott büntetővel.

Kaká mezézt, gatyáját rángatták meg, a büntetőt Cristiano Ronaldo értékesítette (2-1). 22 perccel később ismét a mészcsíkhoz állhatott a portugál, mert Özil lábát elhúzta Marcos (kiállították ezért). A játékvezető nem ítélt előnyszabályt, pedig a labda továbbkerült Benzemához, aki a kapuba bombázott. A gólt nem adták meg, Ronaldo viszont ezt a büntetőt is értékesítette (3-1).

Az előző két idényben egyaránt 5-1-re nyert a Madrid a Bilbao ellen hazai pályán, és miután a csereként beálló Callejon bevágta a negyediket, felsejlett ennek esélye, hiszen a Real emberelőnyben támadott folyamatosan.

Végül maradt a 4-1, újra 5 pontos a Mourinho-csapat előnye a Barcelonával szemben. Legközelebb a Zaragoza ellen lépnek pályára, azon a meccsen nem játszhat Sergio Ramos, aki most begűyjötte ötödik sárga lapját.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – spanyol bajnokság
Real Madrid – Athletic Bilbao 4-1
gólszerzők: Marcelo (25.), Cristiano Ronaldo (46., 67., – mindkettőt 11-esből), Callejon (86.), illetve Llorente (13.)
piros lap: Marcos (Bilbao, 67.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik