Foci

Messi triplával járult hozzá a Barca sikeréhez

A spanyol-labdarúgó-bajnokságban a Barcelona 4-1-re nyerni tudott a Málaga otthonában.

Sokat erősödött a Málaga az elmúlt időszakban, erősnek mondható a játékoskeretük, de a Barcelonát egyelőre ők sem tudják megszorongatni. Pedig a katalánok nem parádéztak az első félidőben, de a hazaiak így sem találták az ellenszerüket.

A Barca a 33. percben szerezte meg a vezetést, Messi fejjel volt eredményes. A második játékrészben aztán hamar eldöntötte a meccset a gránátvörös-kék alakulat, előbb Alexis Sánchez talált be, majd Messi megszerezte a második gólját is.

A Málaga szépíteni sem tudott, Messi pedig majdnem harmadszor is beköszönt, szabadrúgása a kapufáról pattant a gólvonalra. Aztán mégis összejött a harmadik gólja az argentin aranylabdásnak, lefutotta a védőjét, és higgadtan passzolt el a kapus mellett.

A hazaiak Rondon találatával szépítettek, de ez már csak szépségtapasz volt. A Barcelona magabiztosan, 4-1-re nyert, de továbbra is csak a második helyen várhatja, hogy a Real Madrid pontokat veszítsen. A spanyol élvonalban a hétvégén egyébként a sztrájk miatt elhalasztott 1. fordulót pótolják.

A Valencia csak döntetlenre volt képes a vasárnap délelőtti mérkőzésen, az Osasuna hazai pályán a 91. percben egyenlített.

Eredmények – Primera División, 1. forduló (elhalasztott forduló)
Málaga-FC Barcelona 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Rondon (85.), illetve Messi (33., 51., 81.), Sanchez (48.)
Rayo Vallecano-Real Mallorca 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ramis (57.)
Osasuna-Valencia 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Lolo (91.), illetve Soldado (85.)
Kiállítva: Albelda (91., Valencia)
Levante-Real Zaragoza 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik