Foci

A Manchester United idegenben verte az Arsenalt

Egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen a Manchester United 2-1-re győzött az Emirates Stadionban, ezzel tapad városi riválisára.

A Manchester City-Tottenham (3-2) találkozó mellett még egy szuperrangadót rendeztek a Premier League-ben vasárnap. Az Arsenal a Manchester Unitedet fogadta.

Mivel a City a 95. percben szerzett Balotelli-góllal (11-esből szerezte) győzni tudott, a Unitednek is nyerni kellett ahhoz, hogy ne lógjon meg nagyon a városi rivális.

Az Arsenal a Szczesny – Djorou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Song, Rosicky, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Walcott, van Persie összeállításban kezdte a találkozót, míg a Manchester United a Lindegaard – Jones, Smalling, Evans, Evra, Nani, Giggs, Carrick, Valencia, Rooney, Wellbeck tizeneggyel.

Az első félidőben még csak viszonylag tapogatózó játék folyt a pályán, a 15. percben egy ütközést követően Phil Jones megsérült, Rafael érkezett a helyére a manchesteriekhez.

Jobbára kiegyenlített volt a játék, ennek ellenére előnnyel vonulhatott szünetre a United. Az Arsenal bal oldali védelme figyelmetlenkedett, érkezett a beadás, Antonio Valencia pedig megszerezte a vezetést a bajnoknak (0-1). Mindez a 46. percben történt.

A második félidő álomfocit hozott, hatalmas iramban folyamatosan támadott mindkét csapat. Az 51. percben van Persie lőtt mellé hatalmas helyzetben (középről, majdhogynem üres kapura), négy perccel később Ramsey hibázott nagy helyzetben. Kicsit később Rosicky lőtt, a labda talán Evans kezéről pattant le, Mike Dean játékvezető nem adott 11-est.

A 71. percben a meglepetésre a kezdőbe jelölt fiatal U21-es válogatott Oxlade-Chamberlain kezelt le egy nagyszerű landát a bal szélen, középre passzolt, Robin van Persie pedig Evans szorításában a kapuba lőtt (1-1).

Általános meglepetésre a fiatal játékost nem sokkal később lecserélte Arsene Wenger, a helyére az orosz Arsavin állt be (hatalmas zúgolódás köszöntötte a francia menedzser döntését), aki nem élete formájában játszik ezekben a hónapokban. Most is bizonyította ezt, ugyanis a 81. percben Valencia agyonverte a jobb oldalon, a légiós középre adott, ott pedig Wellbeckhez került egy nagyszerű összejáték után a labda – 1-2.

Lehetett volna azonban döntetlen is a végeredmény, de a londoniak ezúttal is szélső védőik hiányának és a pályán lévők figyelmetlenségének köszönhetően elvesztették a mérkőzést.

Eredmény – Premier League
Arsenal – Manchester United 1-2 (0-1)
gólszerzők: van Persie (71.), illetve Valencia (45+1.), Wellbeck (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik