Foci

A 95. percben szerzett góllal verte a City a Spurst

Az angol labdarúgó-bajnokság rangadóján kétgólos hátrányból felállt a Tottenham, de a Manchester City egy büntetővel begyűjtötte a három pontot.

Két nagy rangadó maradt vasárnapra a Premier League 22. fordulójából, a listavezető Manchester City a dobogó alsó fokán tanyázó Tottenhamet fogadta, 17 órától pedig az Arsenal-Manchester United mérkőzésre kerül sor.

A ManCity a bajnokság elején egyszer már nagyon elverte a Spurst, Londonban 5-1-re diadalmaskodtak Roberto Mancini tanítványai. Igaz, azóta alig tud hibázni Harry Redknapp alakulata, a forduló előtt mindössze öt pont lemaradásuk volt mai ellenfelüktől.

Hazai pályán most a City számított esélyesebbnek, az első félidőben többet is támadtak, főleg Agüero volt aktív a Tottenham kapuja előtt. Az argentin klasszis legnagyobb helyzeténél csapattársa, Dzeko “szabadította fel” a vendégek kapuját.

Az iramra nem lehetett panasz, de az események inkább a második játékrészben pörögtek fel. Az 56. percben David Silva ugratta ki nagyszerűen Nasrit, aki a léc alá lőtte a hazaiak vezető gólját.

Pár perccel később már kettővel ment a Manchester City, egy szöglet után Lescott esett be a labdával együtt a kapuba. Ekkor nem sokan gondolták volna, hogy a vendégek innen felállnak, de hamar sikerült szépíteni, és ez visszahozta a londoniak önbizalmát.

A 61. percben egy előrevágott labdát Savic fejelt volna vissza, de csak röviden tudott beleérni, Defoe lecsapott rá, miközben Hart rosszul mozdult ki. A támadó az üres kapuba gurított, 2-1.

Itt még nem volt vége a tíz percbe sűrített gólparádénak, Lennon passza után Bale 18 méterről tüzelt, a labda a bal felsőbe tekeredett, óriási gól volt.

Egyenlített tehát a Spurs, ezután pedig egy ideig többet is támadtak ellenfelüknél. Az eredmény azonban úgy tűnt, már nem változik, a 91. percben viszont óriási helyzetet hagytak ki a vendégek, Bale beadása után Defoe becsúszva próbált gólt szerezni, épphogy mellément a játékszer.

Aztán már a hosszabbítás végén a csereként beállt Balotelli lábát kulcsolták össze a büntetőterületen belül, Howard Webb büntetőt ítélt. A tizenegyest Balotelli magabiztosan értékesítette, a City a 95. percben megnyerte a meccset, és megerősítette vezető helyét a tabellán.

A drámai meccs összefoglalója:

Eredmény – Premier League, 22. forduló
Manchester City-Tottenham Hotspur 3-2 (0-0)
Gólszerzők: Nasri (56.), Lescott (59.), Balotelli (95., 11-esből), illetve Defoe (61.), Bale (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik