Foci

Hajnalék legyőzésével menetelt tovább a Schalke

A német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Schalke hazai pályán 3-1-re verte a Stuttgartot.

Pénteken este meglepetéssel rajtolt el a Bundesliga 2012-es szakasza, hiszen a listavezető Bayern München 3-1-es vereséget szenvedett a Mönchengladbach otthonában.

Szombaton már nagyüzem volt a német élvonalban, de a csatárok a jelek szerint még téli álmukat aludták a meccsek elején, nehezen érkeztek ugyanis a gólok..

Hajnal Tamás csapata, a Stuttgart mindenesetre utólag nézve örülhetett volna, ha Schalke otthonában érintetlen marad a háló, azonban nem így történt. A hazaiaknál Raúl és Huntelaar is a kezdőcsapatban kapott helyet, de nem ők, hanem Joel Matip szerezte meg a vezetést számukra már a 3. percben egy szöglet után.

A Schalke a második félidőben újabb két góllal jelezte, hogy a bajnoki címért is szeretnének bejelentkezni, Papadopoulos és Draxler is betalált, majd Okazaki szépített, 3-1 lett a vége. Hajnal Tamás végig a pályán volt a Stuttgartban, a 29. percben sárga lapot kapott, a vendégek egyetlen találata előtt kapufát lőtt. A sorozatban negyedik győzelmét arató Schalke pontszámban beérte a listavezető Bayern Münchent.

A Wolfsburg-Köln összecsapáson sokáig a helyzetek elpuskázásában “jeleskedtek” a csapatok, a 78. percben azonban Polter gólt fejelt, ezzel begyűjtötte a három pontot a hazai együttes.

A Nürnberg mindkét félidő végén szerzett egy-egy gólt, ezzel hazai pályán 2-0-ra verte a Hertha együttesét, míg a Hoffenheim-Hannover meccs gólnélküli döntetlennel zárult.

A tabella utolsó két helyén álló együttes alsóházi rangadóján egy kései találat döntött, a forduló előtt még sereghajtó Freiburg 1-0-ra verte a vendég Augsburg gárdáját, így helyet cserélt a két alakulat.

A kora esti Kaiserslautern-Werder Bremen mérkőzésen nem született gól.

Eredmények – Bundesliga, 18. forduló
FC Schalke 04-VfB Stuttgart 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Matip (3.), Papadopulosz (57.), Draxler (80.), illetve Okazaki (87.)
SC Freiburg-FC Augsburg 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ginter (88.)
1899 Hoffenheim-Hannover 96 0-0
1. FC Nürnberg-Hertha BSC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Esswein (43.), Maroh (85.)
VfL Wolfsburg-1. FC Köln 1-0 (0-0)
Gólszerző: Polter (78.)
1. FC Kaiserslautern-Werder Bremen 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik