Foci

Buzsáky gólt lőtt a Wigannek, nyert a QPR

Hosszú idő után góllal jelentkezett Buzsáky Ákos. A magyar középpályás győztes csapat tagja volt a Queens Park Rangersben.

Remek “tavasza” lehet Buzsáky Ákosnak, aki Mark Hughes érkezésével a kezdőben találta magát a Queens Park Rangers együttesében.

Rá is fért a magyar játékosra a bizonyítás, hiszen Neil Warnock bármennyire is kedvelte Buzsákyt kapcsolatuk elején, mostanság igen kevés szerepet adott neki a sérülése utáni felépülését követően.

A Wigan ellen is a kezdőcsapatban kapott helyet Buzsáky (csakúgy, mint a Newcastle ellen), és a 45. percben maga is betalált a sereghajtó kapujába. Ez volt szezonbéli első találata, egyben első gólja a Premier League-ben. A londoniak magabiztosak voltak a mérkőzésen, még azután is, hogy Helguson a második félidő derekán 11-est hibázott.

Buzsákyt a 83. percben cserélte le a menedzser, Derry állt be a helyére.

A találkozó összefoglalója:

Ha már említettük a Newcastle-t. A szarkák furcsa vereséget szenvedtek a Fulham otthonában. Félidőben még vezettek egy játékvezetői hiba után kialakult gól segítségével, majd a második félidőben bő 20 perc alatt négy gólt kaptak a londoniaktól. Az egyenlítő találatnál szintén tévedett a bíró, a 16-oson kívül szabálytalankodtak a hazai játékossal szemben.

A végén gólzáporos, szórakoztató mérkőzés kerekedett ki a Cravent Cottage-en, Dempsey pedig első mesterhármasát szerezte a Premier League-ben.

A Fulham-meccsének összefoglalója:

A Sunderland folytatta remek szereplését Martin O’Neillel, a Wolves pedig a Tottenham otthonában elért iksz után hazai pályán kikapott az Aston Villával szemben. Robbie Keane két gólt szerzett a birminghami csapatban!

Eredmény – Premier League
Fulham – Newcastle 5-2 (0-1)
gólszerzők: Duff (52., 11-esből), Dempsey (58., 64., 88.), Zamora (66., 11-esből), illetve Guthrie (43.),
Queens Park Rangers – Wigan 3-1 (2-0)
gólszerzők: Helguson (33., 11-esből), Buzsáky (45.), Smith (81.), illetve Rodellaga (66.)
Everton – Blackburn 1-1 (1-0)
gólszerzők: Cahill (24.), illetve Goodwillie (79.)
Stoke City – West Bromwich Albion 1-2 (0-1)
gólszerzők: Jerome (86.), illetve Morrison (35.), Dorrans (90.)
Sunderland – Swansea 2-0 (1-0)
gólszerzők: Sessegnon (14.), Gardner (85.)
Wolverhampton Wanderers – Aston Villa 2-3
gólszerzők: Kightly (21.), Edwards (31.), illetve Bent (11., 11-esből), R. Keane (51., 84.)
piros lap: Henry (74., Wolves)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik