Foci

Bogdánnal a kapuban nyert a Bolton a Pool ellen

Esélye sem volt a Liverpoolnak a Bolton Wanderers otthonában a Premier League szombati játéknapjának utolsó mérkőzésén.

A Bolton 2006 szeptemberében győzte le legutóbb az angol bajnokságban a Liverpoolt, és a mostani siker annak ellenére lett volna meglepetés előzetesen, hogy Kenny Dalglish csapata nincs valami jó formában.

Olyannyira nincs, hogy látva a 90 percet, az előzetes esélyeket jócskán felülírták a csapatok: a Pool szinte támadójáték nélkül tudta le ezt a bajnokit, Bellamy csak szépíteni tudott az első félidő végén.

Kezdjük azonban az elején, pontosabban a Wanderers összeállításának elején. Ott ugyanis ismét egy magyar nevet találhattunk: Jasskelainen ugyan már talán felépült sérüléséből, Owen Coyle menedzser Bogdán Ádámot állította a kapuba.

A magyar kapus jó teljesítményt nyújtott, igaz, szinte nem is volt dolga, Bellamy 37. percben szerzett góljánál kimozdult, még bele is ért a walesi lövésébe, de akkor nem tudott hárítani.

A Bolton egyébként három alkalommal sétált át a liverpooli védelmen, amely nem állt a helyzet magaslatán: a 4. percben Davies, a 29. percben Reo-Coker lőtt könnyen gólt, a második félidőben pedig Steinsson lőtt kapásból a kapuba egy beadást követően.

Eredmény – Premier League
Bolton Wanderers – Liverpool 3-1 (2-1)
gólszerzők: Davies (4.), Reo-Coker (29.), Steinsson (50.), illetve Bellamy (37.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik