Foci

André Alvest a Videoton az NB II.-es kerethez száműzte

A bajnok Videoton brazil csatára aligha gyarapítja tavasszal NB I.-es góljai számát, hiába csak nyártól megy Ciprusra. A Vidi bekeményített.

De vajon miért, tehetjük fel a kérdést joggal. Miért mond le André Alves góljairól a címvédő az OTP Bank Liga tavaszi szezonjában? A vidi.hu oldalon a klub meg is indokolja döntését.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, André Alves nyártól a ciprusi Aomonia Nicosia együttesének tagja lesz.

A székesfehérvári klub most az írja hivatalos weboldalán, hogy a játékos a szerződése ügyében tanúsított magatartása miatt tavasszal az NB II.-es kerettel készülhet.

Ahogy a klub fogalmaz, a nyár óta szerettek volna megegyezni a játékossal, akivel hosszú távon számoltak volna, több ajánlatot is tettek neki, de ő egyiket sem fogadta el, irreális igényekkel jelentkezett. Az ősszel keresték más csapatok is a klubnál, de mindegyik ajánlatot elutasította.

Januárban szinte mindenben megegyezett mindkét fél egy dél-koreai csapatba igazolásról, Alves el is hagyta a spanyolországi edzőtábort, hogy aláírja a szerződését. Magyarországon azonban nem írta alá a papírt, a klub szerint kiszolgátatva ezzel a Videoton FC-t.

Engedélyt kapott Alves, hogy tárgyaljon a ciprusi Omonia Nicosiával. A Videoton képviselője is tárgyalóasztalhoz ült a ciprusiakkal, a megbeszélések során a ciprusi klub a Vidi számára elfogadhatatlan ajánlatot tett. Végül az utolsó tárgyaláson az Omonia vezetőitől tudta meg a klub munkatársa, hogy már korábban előszerződést kötöttek a támadóval. Ennek értelmében André Alves, a Videoton FC-vel kötött szerződésének lejártától – vagyis idén nyártól – a nicosiai együttes játékosa lesz.

“Ezzel a magatartással egyetlen labdarúgó sem játszhat az első csapatban. Alves saját viselkedésének következményeként tavasszal NB II-es csapatunkkal edz ugyanolyan feltételekkel, mint második csapatunk többi játékosa” – írja a vidi.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik