Foci

A Juve az élen a Serie A féltávjánál

A torinóiak 2-0-ra nyertek az Atalanta vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. Lelépte ellenfelét a Roma.

Az utolsó “őszi” fordulót rendezik a hétvégén a Serie A-ban, a listavezető Juventus pedig az Atalanta otthonában biztosíthatta be vezető helyét féltávnál.

Antonio Conte csapatának nyernie kellett ahhoz, hogy biztosan első maradjon, és ez össze is jött a Zebráknak. A vendégek nem voltak szerencsések az első félidőben, kétszer is eltalálták a kapufát, de az Atalanta támadásai sem voltak veszélytelenek.

Fordulás után látszott a Juventuson, hogy dűlőre akarják vinni a dolgot, az 54. percben pedig sikerült megszerezniük a vezetést. Pirlo zseniális keresztlabdájára Lichtsteiner érkezett üresen a hosszú oldalon, a volt Lazio-védő fejesét nem tudta hárítani a bergamóiak kapusa.

A listavezető sok helyzetet elpuskázott ezután, végül azonban két csereember segítségével bebiztosították a győzelmet: Marrone emelt Giaccherini elé, aki kapásból a kapuba továbbította a játékszert.

A Juve 2-0-ra nyert, ezzel továbbra is veretlen, és biztosan őszi első. Az elmúlt hét évben egyébként az lett a bajnok a Serie A-ban, aki féltávnál is élen állt.

Szombaton még egy mérkőzést rendeztek az olasz élvonalban, ezen az AS Roma együttese 5-1-re lelépte a vendég Cesena gárdáját. A Farkasok parádésan kezdtek, a 9. percben már 3-0-ra vezettek.

Francesco Totti kétszer is betalált ezzel pedig rekordot döntött a római bálvány, hiszen 210. és 211. gólját szerezte egyazon klub színeiben, ezzel megelőzte a Milanban az 50-es években 210-szer eredményes svéd Gunnar Nordahlt.

Eredmények – Serie A, 19. forduló
Atalanta-Juventus 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Lichtsteiner (55.), Giaccherini (82.)
AS Roma-Cesena 5-1 (3-0)
Gólszerzők: Totti (1., 8.), Borini (9.), Juan (62.), Pjanic (70.), illetve Eder (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik