Foci

Újabb magyar igazol Oroszországba

Priskin Tamás, a magyar válogatott labdarúgója döntött és több ezer kilóméterre keletre teszi át székhelyét.

Mint ahogy már pedzegettük, jó esély volt arra, hogy Priskin Tamás az orosz másodosztályban szereplő Alanyija Vlagyikavkaz labdarúgócsapatában folytassa pályafutását. Vége a találgatásnak, aláírás került a szerződésre. Az egykori győri játékos az orosz másodosztályba szerződött. Vörösbaranyi József, a futballistát képviselő Stars and Friends menedzseriroda tulajdonosa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a 38-szoros válogatott játékos három és fél évre szóló szerződést írt alá.

Hozzátette: a megállapodás tartalmaz egy olyan kikötést, miszerint ha a gárda nem jut fel az élvonalba, akkor Priskin maga döntheti el, hogy marad-e az együttesnél. Az Alanyija jelenleg vezeti az orosz másodosztály küzdelmeit. A 25 éves csatár legutóbb az angol második vonalban érdekelt Ipswich Townban szerepelt.

Az egykor szebb napokat látott orosz klub – 1995-ben bajnok volt – tavaly azzal vált a hírek szereplőjévé, hogy az orosz kupában az összes meccsén gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a büntetőpárbajokból rendre jobban jött ki aktuális ellenfelénél.

Az orosz kupa döntőjében az észak-kaukázusi klub a CSZKA Moszkvával találkozott, így az Alanyija már automatikusan kvalifikálta magát az EL-be. A 300 ezres város egyesületének kispadján a volt szövetségi kapitány, Valerij Gazajev ül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik