Foci

Pepét elküldik a Realból?

A Real Madrid védője, Pepe, videoüzenetben kért bocsánatot a Barcelona gólgyárosától. Meglehet, elkésett vele.

A Király Kupa negyeddöntők első mérkőzésén szerda este a Real a Bernabeuban fogadta a Barcelonát. A mérkőzést 2-1-re a katalán csapat nyerte, de mint az utóbbi időben mindig, úgy két nappal később most sem a végeredmény szolgáltatja a legfőbb témát.

Történt, hogy a Real védője Pepe, eléggé megmagyarázhatatlan módon letaposta a földön fekvő Lionel Messi kezét – előtte jól megnézte hova lép, ergo láthatóan szándékosan. Az esetet nem vette észre a játékvezető és természetesen Pepe tagadja a szándékosságot. Annyira erőlködik szegény jóvá tenni a bűnét, hogy most videoüzenetben kér elnézést Messitől.

Íme:

“Messi játékának tiszteletében állítom, nem volt szándékos a mozdulatom, de ha Messi úgy érzi, hogy esetlegesen szándékosan tettem, bocsánatot kérek. Szívemet és lelkemet adom, és soha meg nem fordulna bennem, hogy bármelyik játékostársamnak sérülést okozzak. Bármit, amit tettem, csak a csapatom védelmében tettem” – így a portugál.

Hogy szándékos volt e vagy sem, mindenki döntse el maga

A spanyol sajtó a “szégyenletes” és a” kínos” jelzőket használta az incidenst követően. A nyíltan madridista sportlap, a Marca hasábjain a játékosaiért mindig kiálló Jose Mourinho azt mondta, Pepe a csapat szempontjából jól játszott. Bár ő még nem látta az esetet, mégis figyelmeztetett, ha kiderül a szándékosság, természetesen nem maradhat el a büntetés.

A Marca tovább ment, azt sugallva, Pepe 2009 áprilisában egyszer már elvesztette a fejét. Akkor egy Getafe-játékost rúgdosott agyon, amiért 10 meccses eltiltást kapott. A lap megkérdőjelezi ezután, hogy Pepe a klubnál maradhat-e egyáltalán? Miguel Serrano így fogalmazott: “A Real Madridnak meg kell büntetnie Pepét.”

A marca internetes oldalán, Roberto Palomar blogjában konkrétabban fogalmaz: “A Real Madrid elnökének, Florentino Pereznek, komolyan el kell gondolkodnia, hogy megszabaduljon attól a játékostól, aki ennyire kínos ügyekbe keveri a klubot és játékostársait. A téli átigazolási időszak remek lehetőség arra, hogy pénzt kapjunk a játékosért, és ő ne játszhasson többet fehér mezben. Ez kell legyen az utolsó meccse.’

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik