Foci

Idén nem kezdenek stadionokat építeni

Az  idei év az építkezések helyett inkább a stadionépítések előkészítéséről szól majd - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács új elnöke.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában pénteken úgy vélekedett: az IMF-tárgyalások befolyásolhatják a magyar sport idei finanszírozását, azonban az ország maga dönti el, hogy mire mennyit költ. A látványsportok társaságiadókedvezmény-rendszerét nem érintik majd a nemzetközi hiteltárgyalások, ez a támogatási forma bevált – tette hozzá.

“A valutaalap szakértői nyilvánvalóan nem szólhatnak bele abba, hogy építünk-e stadionokat vagy kapnak-e adókedvezményt a látványsportok. Elképesztőnek tartanám, s kizárt, hogy egy meghatározó világintézmény meg akarná határozni például a Fradi-stadion sorsát” –– mondta Kovács, aki szerint strukturális reformokat kívánhat az IMF, ami érintheti a sportpénzeket is.

“A magyar államnak kell megfontolnia, mennyire tartja a társadalom szempontjából fontosnak a sportot, mennyire kiemelt része a sport a jövőképének” – nyilatkozott Kovács Árpád.

A társasági adókedvezménnyel kapcsoltban elmondta, valószínűsíthetően maradni fog: “Voltak aggodalmaim korábban a megvalósítás miatt, de szépen sikerült, nálunk, az MLSZ-ben is. Jó a mechanizmus, a rendszer láthatóan működik.”

A stadionépítések esélyeiről az MLSZ elnökségében is dolgozó gazdasági szakember azt mondta: 2012 a stadionépítések előkészítésének éve lehet, ugyanakkor hogy mekkora tempóban, mennyi pénz marad rá, az a gazdaság előremozdulásától függ. “Ebben idén szkeptikus vagyok a világgazdasági folyamatok miatt is” -– jelentette ki Kovács Árpád.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik