Foci

AZ MLSZ megpályázhatja a 2015-ös U21-es Eb-t

Az MLSZ gondolkodik azon, hogy megpályázza a 2015-ös U21-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát, de ezt csak akkor teszi, ha reális esélye lesz elnyerni.

“Az MLSZ hosszú távú stratégiai célja, hogy minél több rangos nemzetközi eseményt Magyarországra hozzon. A számtalan sikeres korosztályos selejtező minitorna bizonyítja, hogy a magyar szervezésre van igény Európában” – mondta Dinnyés Márton, az utánpótlás válogatottak sajtóreferense, aki arról számolt be, hogy a 2015-ös Eb-pályázat szakmai előkészítése megkezdődött.

Hozzátette, az MLSZ készen áll egy versenyképes anyag összeállítására és benyújtására, ám a végső sikerhez infrastrukturális fejlesztésekre is szükség van, ezért korai részletekbe bocsátkozni a jelentkezéssel kapcsolatban.

“A szándék megvan, de csak akkor kandidálunk, ha megalapozott pályázatot tudunk benyújtani” – mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó- és jogi irodájának vezetője.

Az UEFA március elejéig várja a pályázatokat. Vélhetően legalább tíz ország szeretné majd megrendezni a szakmailag rendkívül fontos eseményt, melyen majd kvótát lehet szerezni a 2016-os riói olimpiára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik